[Žinios trumpai] Prasideda didžiulis skandalas, D. Trumpui gresia kalėjimas: paaiškėjo išskirtinė grėsmė nacionaliniam saugumui  ()

Eksprezidentas įtariamas įrašų pašalinimu/naikinimu, trukdymu tyrimui ir Šnipinėjimo įstatymo pažeidimu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-14 [Žinios trumpai] Prasideda didžiulis skandalas, D. Trumpui gresia kalėjimas: paaiškėjo išskirtinė grėsmė nacionaliniam saugumui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios savaitės pradžioje buvusio prezidento namuose buvo paimti įslaptinti dokumentai. Dokumente, kuris pridėtas prie kratos orderio Donaldo Trumpo namuose Floridoje, pažymima, kad FTB tiria galimą Šnipinėjimo įstatymo pažeidimą. Apie tai praneša „Politico“.

Pažymima, kad pas D. Trumpą buvo rasti dokumentai, tarp jų ranka rašyti užrašai, dokumentai, pažymėti TS/SCI – žymintys vieną aukščiausių slaptumo lygių, kitas dokumentas pažymėtas kaip „informacija apie Prancūzijos prezidentą“.

Kratos orderyje pažymima, kad JAV teisėsaugos institucijos tyrė buvusį prezidentą dėl galimo įrašų pašalinimo/sunaikinimo, trukdymo tyrimui ir Šnipinėjimo įstatymo pažeidimo, už kuriuos baudžiama laisvės atėmimu arba bauda.

Dingę dokumentai, anot tyrėjų, kelia išskirtinę grėsmę nacionaliniam saugumui. JAV teisingumo departamentas pareikalavo juos viešai atskleisti, kai Trumpas ir jo sąjungininkai iš Respublikonų partijos vykdė išpuolį prieš Kapitojų 2021 m. sausį.

 

Dėl šių priežasčių, JAV generalinis prokuroras Merrickas Garlandas, ėmėsi precedento neturinčio žingsnio ir nurodė atlikti kratą Donaldo Trumpo namuose.

Buvusio prezidento atstovas Tayloras Budovičius FTB veiksmus pavadino pertekliniais ir paminėjo, kad dabar vyriausybė skleidžia šmeižtą prieš politinį oponentą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(4)
(53)

Komentarai ()