[Žinios trumpai] Italijoje jau skelbiama apie „neišvengiamą trečiąjį pasaulinį karą“: kaltę verčia Ukrainai  (1)

Rusijos žiniasklaida masiškai cituoja italų žurnalisto pareiškimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija naudoja vadinamųjų Vakarų „ekspertų“ žodžius propagandos plėtrai. Po sprogimų Kryme Rusijos žiniasklaida ėmė masiškai cituoti italų žurnalisto Domenico Quirico pareiškimą. Jis išreiškė nuomonę, kad smūgiai pusiasalio teritorijoje sukels „neišvengiamą trečiąjį pasaulinį karą“.

Kovos su dezinformacija centras prie Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atitinkama informacija pasidalijo oficialiame „Telegram“ kanale.

Komentare „La Stampa“ D. Quirico išreiškė susirūpinimą dėl „ukrainiečių atakos“ prieš Krymą. Pasak vadinamojo „eksperto“, pasekmės pasauliui gali būti katastrofiškos, nes už šios atakos slypi „noras sugriauti Rusijos vienybę“.

„Jei V. Zelenskis, kaip jis teigė viename iš paskutinių kreipimųsi į žmones, nusprendė pradėti atkovoti visas Ukrainos teritorijas Kryme, tai šie šeši mėnesiai bus pragaras“, – sakė D. Quirico.

Italų žurnalisto žodžius aktyviai reklamuoja Rusijos žiniasklaida. JTC perspėjo, kad autorius išpuolį prieš Krymą pavadino Maskvos puolimo ekvivalentu.

 

Tai tapo Kremliaus propagandos dalimi. Rusijos Federacija siekia visus išgąsdinti trečiuoju pasauliniu karu vėlesnių išpuolių pusiasalio teritorijoje atveju ir tokiu būdu išlaikyti laikinai okupuotus Ukrainos regionus.

Rugpjūčio 10 d., Saki aerodrome Kryme įvyko sprogimai. Ukrainos pusė savo dalyvavimą jose neigia, nors rezultatu yra patenkinta. Dėl incidento, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų duomenimis, Rusija prarado 9 lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(32)
(-22)

Komentarai (1)