[Žinios trumpai] Europa prašo pagalbos iš Irano: skelbiama, kas vyksta  ()

Pranešama, kad po eilės konsultacijų į Maskvą buvo išsiųsta taikos iniciatyva kartu su svarbia Irano užsienio reikalų ministro Hosseino Amiro-Abdollahiano žinute.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas paprašė Irano prezidento Ebrahimo Raisi tarpininkauti Rusijos kare prieš Ukrainą. Apie tai, remdamasi šaltiniais, rašo Irano naujienų agentūra ISNA.

„Vienas iš aukšto rango Vakarų Europos lyderių kreipėsi į Irano prezidentą su prašymu tarpininkauti Ukrainos kare“, – sakė Irano viceprezidentas politiniams reikalams Mohammadas Jamšidis.

Politikas neįvardijo Vakarų lyderio, tačiau žurnalistai praneša, kad kalbame apie Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną.

Be to, Mohammadas Jamšidis sakė, kad po keleto konsultacijų, Maskvai buvo išsiųsta taikos iniciatyva kartu su svarbia Irano užsienio reikalų ministro Hosseino Amiro-Abdollahiano žinute.

Rugpjūčio 30 dieną žiniasklaida pranešė, kad Rusija iš Irano gavo pirmąją bepiločių atakos orlaivių partiją. Žurnalistų teigimu, Rusijos kariuomenė priėmė pirmąją Irano UAV „Mohajer-6“ ir „Shahed“ partiją. Tačiau rusai buvo nepatenkinti bepiločiais orlaiviais dėl to, kad susidūrė su techninėmis problemomis.

 

V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas neigia, kad Rusija iš Irano pirko UAV. Anot jo, užsienio žiniasklaida dezinformuoja skaitytojus pranešimais apie dronus. Kartu jis pabrėžia, kad santykiai su Iranu vystomi ir toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(29)
(-26)

Komentarai ()