Tai tikra kosminė degalinė! Net 90 % Jupiterio sudarytas iš raketinio kuro (Video)  (15)

Prieš 50 metų, 1972-aisiais, kai amerikiečiai vaikščiojo Mėnulio paviršiumi, į kosmosą buvo iškeltas garsusis NASA zondas „Pioneer 10“. Šis aparatas tapo pirmuoju erdvėlaiviu aplankiusiu milžiną Jupiterį ir atsiuntusiu pirmąsias planetos nuotraukas iš arti. Laidos „Mokslo sriuba“ komanda kviečia susipažinti su įspūdingąja dujine planeta – milžine.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jupiteris – tai penktoji planeta nuo Saulės, įsitaisiusi tarp Marso ir Saturno. Įdomu tai, kad paviršiaus ši planeta neturi. Tai, ką matome, iš tiesų yra debesys. Kadangi Jupiteryje nėra kieto paviršiaus, visi atmosferiniai sūkuriai jame gali egzistuoti daug ilgiau. Jupiterio Raudonoji dėmė – gigantiškas audros sūkurys, kurio greitis viršija net 400 km/h, nerimsta jau šimtus metų. Tai yra ilgiausiai egzistuojantis atmosferinis darinys visoje Saulės sistemos planetose.

Net apie 90 procentų viso Jupiterio tūrio sudaro vandenilis. O tai – puikūs raketiniai degalai. Galbūt ateityje ši planeta milžinė galėtų tapti degalų kolonėle erdvėlaiviams? Apie tai daugiau sužinosite pažiūrėję laidos „Mokslo sriuba“ įrašą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(12)
(0)
(12)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: