[Žinios trumpai] Garsus neurologas Rusijoje: „dėl daugybės insultų kalti gydytojai, yra paprastas būdas jų išvengti!“  (1)

Dėl daugelio insultų Rusijoje kaltinami gydytojai, kurie pacientams išrašė nereikalingus vaistus. Tai interviu metu paskelbė neurologas Pavelas Choroševas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gydytojai yra atsakingi už daugelį, jei ne daugumą, insultų. Su amžiumi žmogaus kraujagyslės užsikemša, kaip ir vandentiekis. Plokštelės blokuoja kraujagyslių spindį. Tai yra pagrindinė insulto priežastis. Retai aneurizma. Nuo 40-45 metų amžiaus turėtų būti skiriami tokie vaistai kaip statinai arba fibratai ar jų derinys. Mūsų gydytojai prie to visiškai nepripratę. Šie vaistai sumažina apnašas, o mūsų „santechnika“ daugiau ar mažiau atsistato. Jei vaistai neskiriami, kraujagyslės užsikemša ir sutrinka skysčių, tai yra kraujo ir limfos, tiekimas į audinius. Jie pradeda badauti", – sakė Pavelas Choroševas.

Anot jo, dėl šio proceso širdis ir smegenys duoda signalus, kad jos miršta. „Specialus centras šiuos įspėjimus suvokia ir padidina slėgį, kad per užsikimšusius indus pumpuotų daugybę junginių su deguonimi, gliukoze, mineralais, jog šie audiniai būtų maitinami. Pakyla kraujospūdis. Ką turėtų daryti normalus gydytojas? Jis turi suprasti, kad kraujagyslės užsikimšusios, todėl reikia skirti statinų ar fibratų. Bet 99% Rusijos gydytojų sumažina paciento kraujospūdį, nes pacientui yra nepatogu, jam skauda galvą. O šis spaudimas aprūpino audinius mityba", - pažymėjo neurologas.

Gydytojas pridūrė, kad šių veiksnių fone pacientą naktį ištinka insultas. „Slėgis nukrenta, ir širdis arba smegenys pradeda mirti, arba jie abu. Gydytojas išrašo tabletes, neatsižvelgiant į tai, ar pacientas turi spaudimą, ar ne, bet tiesiog sako: gerkite tris vienetus per dieną. Neliepia matuoti spaudimą, o jei yra toks ir toks – gerti pusę tabletės, jei kitoks – tada ketvirtį. Naktį visų žmonių spaudimas sumažėja. Sakykim, dieną prieš jau buvo mažas, o gydytojas dar duoda tabletę. Dėl to pacientą ištinka insultas arba miokardo infarktas", – pridūrė P. Choroševas.

 

Fibratai yra vaistai, naudojami cholesterolio kiekiui kraujyje mažinti ir aterosklerozinių plokštelių prevencijai. Statinai yra labiausiai paplitę cholesterolio kiekį mažinantys vaistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(15)
(1)
(14)

Komentarai (1)