[Žinios trumpai] Žlunga KSSO: Kazachstanas paruošė galingą geopolitinį ir įvaizdžio smūgį Putinui  ()

Byra Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija (KSSO): Kazachstanas stabdo narystę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidento Vladimiro Putino režimui netrukus gresia naujas geopolitinis ir įvaizdžio smūgis. Dėl karinės agresijos prieš Ukrainą į visišką tarptautinę izoliaciją patenkanti Rusija gali netekti paskutinių sąjungininkų.

„Žoltaja papka“ „Telegram“ kanalas praneša apie Kazachstano ketinimą nuo kitų metų sustabdyti narystę Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijoje (KSSO), kariniame aljanse, kuriame Maskva atlieka pagrindinį vaidmenį.

Ataskaitoje nenurodomos priežastys, kodėl Astana ketina žengti tokį žingsnį, tačiau pažymima, kad „sprendimas jau priimtas“ ir iki naujų metų apie tai bus informuotos visos KSSO narės.

„Kazachstanas kitų metų pradžioje ketina sustabdyti savo narystę KSSO! Natūralu, dėkojame organizacijai už visus gerus dalykus. Mūsų žiniomis, sprendimas priimtas, iki sausio 1 d. visos dalyvaujančios šalys bus informuotos “, – rašoma pranešime.

 

Tuo tarpu kiti „Telegram“ kanalai praneša, kad KSSO nesiryžo tiesiogiai kištis į situaciją Azerbaidžano ir Armėnijos pasienyje. Jerevanui apkaltinus Baku Siuniko ir Gegharkuniko regionų apšaudymu, organizacija, kurios nariai, be Rusijos Federacijos ir Armėnijos, yra Baltarusija, Kazachstanas, Kirgizija ir Tadžikistanas, susitiko du kartus. Armėnija, remdamasi KSSO chartijos 4 straipsniu, prašė karinės pagalbos, tačiau organizacija apsiribojo pareiškimu, kuriame išreiškė susirūpinimą dėl padėties pasienyje tarp dviejų respublikų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(0)
(109)

Komentarai ()