[Žinios trumpai] Sugedo Webbo kosminis teleskopas! Stebėjimo operacijos sustabdytos, NASA skubiai renkasi į posėdį – kas nutiko?  ()

Agentūra labai susirūpinusi dėl gedimo, nes teleskopas liko be galimybės matyti tolimiausių objektų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA skubiai šaukia komisiją, kad išspręstų problemą, susijusią su viena iš pagrindinių James Webbo teleskopo kamerų. Agentūros pranešime teigiama, kad komisija imsis svarstyti „iškilusios anomalijos“, rašo „Futurism“.

Šiuo metu žinoma, kad viename iš teleskopo vaizdo apdorojimo prietaisų įvyko gedimas. Kol anomalija bus ištaisyta, kai kurios teleskopo operacijos bus sustabdytos.

NASA pranešime teigiama, kad sugedo brangi teleskopo vidutinio infraraudonųjų spindulių (MIRI) kamera ir spektrografas. Problemos iškilo MIRI perjungiant į vidutinės skiriamosios gebos spektroskopiją (MRS). Šis stebėjimo įrankis yra labai svarbus, nes leidžia pamatyti žmogaus akiai nematomus šviesos bangos ilgius.

Pasirodžiusi anomalija, žinoma, neatrodo kaip katastrofa, tačiau atsižvelgiant į įrangos kainą ir neprieinamumą, gedimas sukėlė didelį NASA susirūpinimą.

 

„Kiti trys MIRI instrumento stebėjimo režimai veikia normaliai ir yra prieinami mokslinei veiklai“, – savo pranešime pažymi agentūra.

Tuo pačiu metu MRS režimo gedimass teleskope yra rimta problema, nes tai yra neatsiejama Webbo dalis. Dėl šio gedimo teleskopas negali fotografuoti labiausiai nutolusius objektus, tokius kaip egzoplanetos, žvaigždės ir galaktikos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: