Netrukus įvyks istorinė akimirka! NASA ruošiasi paleisti raketą „Artemis 1“, kuri mus sugrąžins į Mėnulį – stebėkite tiesioginę transliaciją (Video, PAPILDYTA)  (3)

Jei kaip nors praleidote naujienas, žmonės pagaliau planuoja grįžti į Mėnulį!


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 Netrukus įvyks istorinė akimirka! NASA ruošiasi paleisti raketą „Artemis 1“, kuri mus sugrąžins į Mėnulį – stebėkite tiesioginę transliaciją (Video, PAPILDYTA)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mes vis dar esame toli nuo pirmosios įgulos misijos iki mūsų planetos palydovo. Tačiau pirmadienį pirmą kartą bus paleista raketa, kuri skirta žmonijos sugrįžimui į Mėnulį.

Naujosios kosmoso paleidimo sistemos ir visiškai naujos „Orion Crew Capsule“ paleidimo langas prasideda rugpjūčio 29 d., pirmadienį, 15:33 Lietuvos laiku.

Visa tai galėsite stebėti per NASA tiesioginę transliaciją:

Misija „Artemis I“ – tai pirmoji iš vis sudėtingesnių misijų, skirtų žmonėms sugrąžinti į Mėnulį, pirmą kartą nuo 1972 m. gruodžio mėn.

Nauja kosminio paleidimo sistema yra galingiausia NASA kada nors paleista raketa, kuri ne tik nukeliaus į Mėnulį – toliau, nei kada nors buvo skridęs bet kuris žmonėms sukurtas erdvėlaivis, bet ir iškels keletą mažų palydovų.

„Orion Crew Capsule“ bus šiek tiek keistas manekenų, artefaktų, atminimo dovanėlių ir nulinės gravitacijos indikatorių derinys.

Tikslas yra praktiškai valdyti erdvėlaivį ir išbandyti įgulos sąlygas, kad mokslininkai įsitikintų, jog erdvėlaivis yra saugus būsimai įgulai.

2024 m. NASA planuoja paleisti „Artemis 2“ – pirmąją pilotuojamą „Artemis“ misiją į kosmosą, naudodama dar galingesnę „Space Launch System“ raketos versiją.

Planuojama, kad „Artemis 3“ įvyks 2025 m., o jos tikslas bus nuskraidinti pirmąją moterį ir pirmąjį ne baltąjį žmogų netoli Mėnulio pietų ašigalio.

2027 m. „Artemis 4“ misija nuskraidins astronautus į mini Mėnulio stotį, pavadintą „Gateway“.

PAPILDYTA

 

Pirmadienį NASA atšaukė savo pirmąjį bandymą pradėti istorinę „Artemis 1“ misiją dėl nuotėkio variklio skyriuje, kuris vis dar tiriamas.

Raketos konfigūracija yra stabili, todėl komanda paliks ją iš dalies pripildytą degalų, kad galėtų atlikti daugiau bandymų.

Anksčiausia galimybė kitam paleidimo langui būtų penktadienį, rugsėjo 2 d., 19:48 val. Lietuvos laiku, tačiau tai priklauso nuo vykstančių variklio nuotėkio bandymų rezultatų.

Likus maždaug valandai iki suplanuoto dviejų valandų paleidimo lango, atgalinis skaičiavimas neplanuotai sustojo ties T–40 minučių.

Problema iškilo pilant degalus, kai iš variklio pradėjo bėgti skystas vandenilio kuras.

 

Panaši degalų nuotėkio problema buvo pastebėta ankstesnių bandymų metu, tačiau neaišku, ar šį kartą problema ta pati.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: