[Žinios trumpai] Rusiją sukrėtė dar vienos šaudynės – šaulys atidengė ugnį mokykloje, pranešama apie žuvusius, užpuolikas nusižudė (Video)  (6)

Mažiausiai 13 žmonių, įskaitant penkis vaikus, žuvo, o apie 20 buvo sužeisti pirmadienį per ginkluotą išpuolį vienoje mokykloje centriniame Rusijos Iževsko mieste, pranešė naujienų agentūra TASS, remdamasi Rusijos tyrimų komiteto pranešimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis pranešimais, per šaudynes mokykloje Puškinskaja gatvėje Iževske (Rusija) buvo evakuoti mokiniai ir mokytojai, o greitosios pagalbos tarnybos suvažiavo į vietą.

Pranešama, kad nenustatytas užpuolikas, vilkintis nacių simboliką, vidury pamokos šaudė į klasę. Pirmiausia jis nužudė apsaugos darbuotoją, o paskui pradėjo šaudyti į vaikus.

„Twitter“ pasklidęs vaizdo įrašas rodo, kaip mokyklos pastate yra evakuojami mokytojai ir mokiniai.

Valstybės parlamentaras naujienų agentūrai TASS sakė, kad užpuolikas buvo ginkluotas pora Makarovo pistoletų.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad užpuolikas vėliau nusižudė po išpuolio, o jo kūną rado policija.

 

„Šiandien iš karto po to, kai policija gavo pranešimą apie susišaudymą Iževsko miesto mokykloje Nr. 88, Udmurtijos Respublikos vidaus reikalų ministerijos darbuotojai nuvyko į įvykio vietą ir bandė sulaikyti įtariamąjį. Policija rado vyro, kuris pradėjo šaudyti, kūną“, – pranešė „Sputnik“, remdamasi policija.

Smulkesnės informacijos apie užpuoliko tapatybę ir jo išpuolio motyvus neatskleidžiama. Pareigūnų teigimu, mokykla buvo evakuota, o teritorija aptverta.

 

 

Iževskas, Udmurtijos Respublikos sostinė, maždaug 650 000 gyventojų turintis miestas, yra į vakarus nuo Uralo kalnų centrinėje Rusijoje, apie 960 kilometrų į rytus nuo Maskvos.

Išpuolis surengtas praėjus vos kelioms valandoms po to, kai vienas vyras pradėjo šaudyti ir sunkiai sužeidė verbavimo pareigūną mobilizacijos centre Sibire.

Paskutinis didelis susišaudymas Rusijoje įvyko balandį, kai centrinėje Uljanovsko srityje esančiame vaikų darželyje ginkluotas vyras pradėjo šaudyti – žuvo mokytoja ir du vaikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai (6)