Iš Rusijos bankų per savaitę „dingo“ 350 milijardų rublių: kas čia nutiko?  ()

Per savaitę iš Rusijos bankų „dingo“ 350 milijardų rublių: paaiškėjo, kur ir kodėl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos per vieną V. Putino mobilizacijos savaitę rusai žaibišku tempu iš bankų išėmė 350 mlrd. rublių (daugiau kaip 6 mlrd. eurų), praneša „Finanz“.

Pranešama, kad per tą „panikos“ savaitę bankai iš Rusijos Federacijos centrinio banko užsakė 345 mlrd. rublių sumą, siekdami papildyti „grynaisiais“ savo kasas ir bankomatus.

Rugsėjo 22 d. buvo didžiausias jaudulys: išsigandę Rusijos piliečiai išėmė 132,1 mlrd. rublių.

Paskui buvo nuosmukis, bet jei pirmadienį skubėjimas išgryninti pinigus sustojo (sudarė 3,7 mlrd. rublių), tai antradienį, rugsėjo 27 d., paklausa vėl šoktelėjo ir 22 kartus (!) lyginant su ankstesne darbo diena.

Klientai per dieną išima vidutiniškai 50 milijardų rublių, ir šis skaičius yra beveik 3 kartus didesnis nei paklausa, kuri buvo stebima prieš mobilizaciją.

„Šie skaičiai rodo, kad bankų sektorius susiduria su nauja streso banga“, – sakė „Alfa Bank“ vyriausioji ekonomistė Natalija Orlova.

 

Taip pat verta paminėti, kad pirmomis Rusijos invazijos į Ukrainą dienomis (vasario 24-25 d.) rusai iš bankų išsinešė dar daugiau pinigų, tačiau turint omenyje Kremliaus „vado“ nenuspėjamumą ir jo „antrosios armijos“ praradimus Ukrainos fronte dabartinis grynųjų pinigų nutekėjimo iš bankų pikas gali būti dar katastrofiškesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(1)
(28)

Komentarai ()