[Žinios trumpai] Japonija pasiūlė Rusijos Federacijai sudaryti taikos sutartį dėl Kurilų: štai kaip atsakė Kremlius  (2)

Tokijas išreiškė viltį pasiekti susitarimą su Rusija dėl Kurilų salų statuso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakydama į tai, Rusijos Federacija pavadino Japoniją nedraugiška šalimi ir pareiškė, kad derybos neįmanomos.

„Manome, kad neįmanoma derėtis su Japonija dėl taikos sutarties su Rusijos Federacija sudarymo dėl to, kad oficialusis Tokijas laikosi Rusijos Federacijai nedraugiškų šalių pozicijų“. Tokį pareiškimą paskelbė Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, praneša „Kommersant“ .

„Japonija, mūsų apgailestavimui, tvirtai užėmė vietą šalia nedraugiškų šalių grupės. Žinoma, tokiomis sąlygomis neįmanoma vesti jokių derybų dėl taikos sutarties“, – sakė Peskovas.

Pranešama, kad anksčiau Japonijos vyriausybė paskelbė, kad ir toliau laikysis ES ir JAV sankcijų Rusijos Federacijai, tačiau kartu išreiškė viltį dėl taikos sutarties dėl Kurilų salų.

 

Pirmadienį, spalio 3 d., Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kišida per plenarinę sesiją pareiškė, kad Rusijos Federacijos ir Japonijos santykiai komplikavosi dėl karo Ukrainoje. Tuo pat metu šalies valdžia bando sudaryti taikos sutartį ginčijamų teritorijų klausimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(24)
(-10)

Komentarai (2)