Persigalvojo? Rusijos kosmoso agentūra siekia pratęsti dalyvavimą TKS projekte  ()

Rusijos kosmoso agentūra diskutuoja su Maskva dėl savo dalyvavimo Tarptautinėje kosminėje stotyje pratęsimo po 2024 m., pirmadienį pranešė „Roscosmos“ pareigūnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kosminių skrydžių programų vadovas Sergejus Krikalevas žurnalistams sakė, kad „Roskosmos“ pradėjo „su mūsų vyriausybe diskutuoti apie mūsų dalyvavimo TKS programoje pratęsimą ir tikisi kitąmet gauti leidimą tęsti misiją“.

Rusijos ir Vakarų ryšiams nutrūkus dėl karo Ukrainoje, „Roskosmos“ vadovas Jurijus Borisovas vasarą paskelbė, kad Rusija paliks TKS „po 2024-ųjų“ ir sieks pastatyti savo kosminę stotį.

Jis nenustatė tikslios šio plano datos.

S. Krikalevas pripažino, kad naujos stoties statyba nebus greita, todėl tikriausiai skraidys tol, kol neturės naujos infrastruktūros.

Jo pastabos anglų kalba nuskambėjo NASA spaudos konferencijoje prieš trečiadienį paleidžiant „SpaceX“ raketą, kuri į TKS nuskraidins Rusijos kosmonautą, du amerikiečių astronautus ir japonų astronautą.

 

TKS šalys partnerės – JAV, Rusija, Europa, Kanada ir Japonija – šiuo metu yra įsipareigojusios eksploatuoti orbitinę laboratoriją tik iki 2024 m., nors JAV pareigūnai jau pareiškė, kad nori tęsti iki 2030 m.

Kosmoso sektorius yra viena iš nedaugelio bendradarbiavimo sričių, išgyvenusių ekstremalią įtampą tarp JAV ir Rusijos po to, kai Maskva vasario mėnesį įsiveržė į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: