E.Muskas: Rusija Ukrainoje bando „nužudyti“ palydovinį „Starlink“ ryšį – situacija labai sudėtinga  (3)

„SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas teigė, kad Rusija gali „nužudyti“ vienintelę Ukrainos fronte veikiančią „Starlink“ ryšio sistemą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-17 E.Muskas: Rusija Ukrainoje bando „nužudyti“ palydovinį „Starlink“ ryšį – situacija labai sudėtinga  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ ir „SpaceX“ kompanijų įkūrėjas Elonas Muskas apie tai paskelbė „Twitter“ tinkle.

E. Muskas pažymėjo, kad yra didelis skirtumas tarp taikios komunikacijos ir ryšio fronte. Anot jo, „Starlink“ yra vienintelė fronte tebeveikianti ryšio sistema, visos kitos yra mirusios.

„Rusija aktyviai bando nužudyti „Starlink“. Siekdama apsiginti įmonė skyrė gynybai didžiulius resursus. Nepaisant to, „Starlink" vis tiek gali mirti“, – rašė E. Muskas.

Milijardierius taip pat skundėsi, kad „Starlink“ palydovinis ryšys Ukrainoje per mėnesį bendrovei kainuoja 20 mln. USD.

„Be terminalų, turime gaminti, paleisti, prižiūrėti ir atnaujinti palydovus ir antžemines stotis, taip pat mokėti telekomunikacijų operatoriams už prieigą prie interneto. Taip pat turime gintis nuo kibernetinių atakų ir trukdžių, kurių daugėja ir tai darosi vis sunkiau“, – pažymėjo jis.

 

Anksčiau Elono Musko įmonė „SpaceX“ perspėjo Pentagoną, jog ji gali nustoti Ukrainoje finansuoti „Starlink“ palydovinio ryšio teikimą, jei JAV Gynybos departamentas nesutiks mokėti dešimtis milijonų dolerių per mėnesį. Tai pranešė CNN, remdamasi bendrovės raštu JAV gynybos ministerijai. Vėliau E.Muskas patvirtino, kad ir toliau finansuos šias paslaugas Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(18)
(-4)

Komentarai (3)