Archeologai skelbia sensaciją – Turkijoje rastas tikrojo „Kalėdų Senelio“ kapas: kaip taip gali būti?  ()

Archeologai pietų Turkijoje po bažnyčia aptiko originalią Šventojo Mikalojaus – Kalėdų Senelio palaidojimo vietą, pranešė „Live Science“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šventasis buvo palaidotas ketvirtajame mūsų eros amžiuje Turkijos Antalijos provincijos bažnyčioje. Tačiau, praėjus maždaug 700 metų po jo mirties, šventojo palaikai buvo pavogti, todėl liko paslaptis kurioje vietoje pradžioje jis buvo palaidotas.

Pasak Graikijos reporterio, bažnyčia, esanti Myroje, 2005 m. buvo pervadinta į Demre. Ji buvo pastatyta 520 m. mūsų eros metais ant senesnės krikščionių bažnyčios, kurioje vyskupu dirbo Šventasis Mikalojus, pamatų.

Kai kurie mokslininkai mano, jog viduramžiais kapas dėl kylančio Viduržemio jūros lygio buvo apsemtas.

„Pirmoji bažnyčia, kylant Viduržemio jūrai, buvo panardinta, o po kelių šimtmečių aukščiau jos buvo pastatyta nauja šventovė“, – Turkijos naujienų organizacijai „Demiroren Haber Ajansi” sakė Antalijos provincijos kultūros paveldo išsaugojimo tarybos vadovas Osmanas Eravsaras.

Neseniai Osmanas Eravsaras taip pat paskelbė apie Šventojo Mikalojaus kapo vietos, esančios prie Jėzaus Kristaus freskos, atradimą.

Jis tęsė: „Dabar mes pasiekėme pirmosios bažnyčios liekanas ir grindis, ant kurių žengė šventasis Mikalojus“. O. Eravsaras sakė, kad pirmosios bažnyčios, kuria vaikščiojo šventasis, buvo atkastos ir grindų plytelės.

 

Šventasis Mikalojus, gyvenęs 270–343 m. po Kr., buvo žinomas kaip dosnus vargšų rėmėjas, o tai žmones skatino per Kalėdas dovanoti dovanas, rašoma „Live Science“ pranešime.

Jis išgelbėjo merginas nuo prostitucijos ir nukirto demono apsėstą medį. Kaip rašoma leidinyje, šventasis dažnai anonimiškai dalindavo savo paveldėtus turtus vargšams, o tai galiausiai paskatino kilti legendai apie jį kaip Kalėdų Senelį. Jis taip pat buvo žinomas kaip „Mikalojus, stebuklų darytojas”.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()