Bostono universiteto mokslininkai kaltinami ypač mirtinos COVID atmainos sukūrimu, paskelbtas net „80% mirtingumas"  ()

Virusas išties buvo sukurtas ir tyrimo metu mirė 80% tiriamųjų, tačiau mokslininkai tikina, kad viskas visai ne taip, kaip atrodo žiūrint iš šono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujas Bostono universiteto mokslininkų tyrimas sukėlė daug triukšmo. Viskas prasidėjo nuo to, kad vienas iš britų bulvarinių leidinių paskelbė sensacingą tyrimo ataskaitą – „mokslininkai sukūrė naują neįprastai mirtiną COVID atmainą". Leidinyje taip pat teigiama, kad mirtingumas užsikrėtus šiuo virusu yra 80%, rašo „Futurism".

Nepaisant to, jog virusas tikrai buvo sukurtas laboratorijoje, o nuostoliai tarp tiriamųjų siekė 80%, o gal ir daugiau, mokslininkai tvirtina, kad viskas nėra taip, kaip nurodyta ataskaitoje.

Tyrimu buvo siekiama ištirti skirtumus tarp pradinės koronaviruso padermės, kuri cirkuliavo pandemijos pradžioje, ir šiandien dominuojančios „Omicron" tipo, sakė mokslininkai.

Pasak Nacionalinės besivystančių infekcinių ligų laboratorijos (NEIDL) direktoriaus Ronaldo Corley, žiniasklaidoje paskelbtas pranešimas sukėlė sensaciją, o po to jį pradėjo rodyti televizijos kanalai. Dėl to mokslininkai buvo apkaltinti sukūrę „patobulintas koronaviruso atmainas". Teigiama, kad tyrinėtojai manipuliavo pradine „Covid" paderme, kad ją sustiprintų.

Patys tyrėjai teigia, kad iš esmės sukūrė originalios „Covid" rūšies kopiją, o hibridinė versija, priešingai, pasirodė esanti mažiau mirtina nei originali padermė. R. Corley teigimu, žiniasklaida neva iškraipė tyrimą ir siekiamus mokslininkų tikslus.

 

NEIDL direktorius taip pat paaiškino, iš kur atsirado tas „80% mirtingumas". Anot jo, tyrime mokslininkai naudojo gyvūnų modeliavimą – eksperimentai buvo atlikti su ypatingo tipo pelėmis, kurios yra labai jautrios. Statistika rodo, kad nuo 80% iki 100% šių pelių miršta nuo pradinės viruso rūšies poveikio. Tuo pačiu metu „Omicron" padermė, priešingai, sukelia labai lengvą šių pelių ligą. Štai iš kur gaunamas 80 % skaičius, tačiau R. Corley tvirtina, jog tai jokiu būdu nėra taikoma žmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(10)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: