Ukrainos žvalgyba skelbia sensacingą informaciją: Rusijos FSB ruošia perversmą Moldovoje  ()

Rusijos FSB bando nuversti provakarietišką vyriausybę Moldovoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Ukrainos ir Vakarų žvalgybos, Kremlius ir vėl naudoja dujas kaip pagrindinį svertą spausti Kišiniovą. Moldova beveik 100 % priklausoma nuo rusiškų dujų. Prorusiška partija „Șor“ (trečioji į parlamentą patekusi politine jėga, vadovaujama verslininko Ilano Šoro, – red.) jau žada pigių dujų sutartį.

Ukrainos žvalgyba gavo informacijos apie FSB bandymus nuversti provakarietišką vyriausybę Moldovoje. Tai praneša „The Washington Post“, peržiūrėjęs dokumentus.

Praėjusį mėnesį tūkstančiai žmonių susirinko prie Moldovos prezidentūros ir reikalavo prezidentės Majos Sandu atsistatydinimo. Už mitingo organizavimo stovi Ilanas Šoras, kurį jau pagyrė vienas aukšto rango Rusijos politikų. Jis jau pasiūlė Šorui pigių dujų kontraktą.

Ukrainos, Moldovos ir Vakarų žvalgybos duomenimis, Ilanas Šoras yra pagrindinė Kremliaus pastangų sumenkinti Moldovą figūra. FSB, nepaisydama karo Ukrainoje, nukreipė keliasdešimt milijonų dolerių iš kai kurių didžiausių Rusijos valstybinių įmonių Moldovos politikų tinklo plėtrai ir šalies perorientavimui Maskvos link.

 

JAV jau įvedė sankcijas Šorui už politinių neramumų Moldovoje koordinavimą ir prorusiškas pažiūras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(7)
(16)

Komentarai ()