[Žinios trumpai] Xi Jinpingas pirmą kartą skelbia raudoną ribą Putinui  (1)

Kinijos vadovas pareiškė, kad branduolinio ginklo naudojimas Europoje yra neleistinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-05 [Žinios trumpai] Xi Jinpingas pirmą kartą skelbia raudoną ribą Putinui  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas pirmą kartą atvirai pasisakė prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinius grasinimus.

Pekine įvykusiame susitikime su Vokietijos ministru pirmininku Olafu Scholzu, Kinijos lyderis paragino tarptautinę bendruomenę atmesti branduolinio ginklo panaudojimo grėsmę ir kategoriškai priešintis branduolinio konflikto galimybei, siekiant užkirsti kelią krizei Eurazijos žemyne, praneša „Bloomberg“.

Kinijos vadovas taip pat pasisakė prieš karo veiksmų eskalavimą Ukrainoje ir paragino užtikrinti stabilų maisto ir energijos išteklių tiekimą, sutrikdytą dėl Rusijos ir Ukrainos karo.

Agentūros analitikai akcentuoja, kad Kinijos vadovas pirmą kartą taip vienareikšmiškai prabilo apie įvykius Ukrainoje. Pasak politologo Josepho Gregory Mahoney, Xi Jinpingo žodžiai susitikime su Scholzu turėtų būti interpretuojami „kaip labai svarbi žinia“. Tikėtina, kad, Pekinas, atsižvelgdamas į partnerystę su Maskva, pasinaudos šiuo statusu, kad atgrasytų Kremlių nuo branduolinių grėsmių, pridūrė šaltinis.

Analitinio centro „Rhodium Group“ redaktorius Noahas Barkinas taip pat mano, kad šiandieniniai Kinijos vadovo pareiškimai gali būti vertinami kaip diplomatinė Vokietijos kanclerio pergalė. Kartu ekspertas teigia, kad Xi Jinpingas dar nėra visiškai nutraukęs ryšių su Putinu ir greičiausiai toliau rems Rusijos prezidentą.

 

Anksčiau Kinijos prezidentas jau išreiškė nepasitenkinimą karu Ukrainoje. SCO viršūnių susitikime Samarkande, V. Putinas turėjo teisintis Xi Jinpingui, pareiškęs, kad „supranta Pekino susirūpinimą dėl įvykių Ukrainoje“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(1)
(73)

Komentarai (1)