Prasidėjo labai purvinas žaidimas: „Rusija turi galingų kompromituojančių įrodymų apie Orbaną“  ()

Rusija turi galingų kompromituojančių įrodymų apie Orbaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas vykdo nešvarią ir negražią politiką. Tačiau abejotina, ar jis tikrai nori priklausyti nuo Rusijos. Tiesiog toks keistas „žaidimas“ gauti pinigų iš ES.

Tokią nuomonę 24 kanalo eteryje išsakė politikos ir ekonomikos ekspertas Valerijus Kločokas. Anot jo, jau seniai žinoma, kad Rusija turi galingų kompromituojančių įrodymų apie Viktorą Orbaną ir gali juos pateikti bet kurią akimirką.

Kaip pažymi Kločokas, visi keisti Viktoro Orbano veiksmai turėtų būti vertinami per neįšaldomos ES finansinės pagalbos Vengrijai, kuriai priešinasi daugelis ES valstybių, prizmę.

„Flirtuodama“ su Rusija ar Iranu Vengrija gali triuškinamai šantažuoti Europos Sąjungą, kad ši ir toliau skirtų jai pinigus. Kločoko teigimu, tai yra šantažas ir „nešvarus žaidimas“.

„Visus šiuos veiksmus skatina Rusijos pinigai ir ryšiai. Žinome, kad užsienio reikalų ministras Szijjartas neseniai dalyvavo Rusijoje vykusiame energetikos projekto, skirto atominės elektrinės Vengrijoje statybai, pristatyme. Energetinė priklausomybė išlieka. Man atrodo, kad Vengrija nori atsikratyti Rusijos, bet tokiais veiksmais ji šantažuoja ES. Kvailai prašo pinigų, kad valdžiai būtų patogiau užsiimti verslu“, – kalbėjo Kločokas.

 

Jis įsitikinęs, kad tokia politika yra neteisinga. O „žaisti“ teritorinėmis pretenzijomis yra neadekvatu, nes tai sukels daugybę konfliktų pasaulyje. Tačiau, anot Kločoko, šiuose Orbano veiksmuose akivaizdžiai nėra jokių realių teritorinių pretenzijų Ukrainai ir kitoms valstybėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(34)
(-30)

Komentarai ()