[Žinios trumpai] Įspūdingas NASA mega raketos paleidimas – skelbiamas nuostabus sulėtintas vaizdo įrašas (Video)  ()

Galinga NASA kosminio paleidimo sistemos (SLS) raketa su erdvėlaiviu „Orion" viršuje buvo paleista iš 39B paleidimo komplekso NASA Kenedžio kosmoso centre Floridoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-25 [Žinios trumpai] Įspūdingas NASA mega raketos paleidimas – skelbiamas nuostabus sulėtintas vaizdo įrašas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėnulio raketa ir erdvėlaivis pakilo trečiadienį, lapkričio 16 dieną.

NASA „Artemis 1" misija yra pirmasis integruotas agentūros giliųjų kosmoso tyrimų sistemų bandymas: „Space Launch System" raketa, „Orion" erdvėlaivis ir pagalbinės antžeminės sistemos. Ši misija yra pirmoji iš vis sudėtingesnių skrydžių į Mėnulį serijos.

Vykdydama „Artemis" skrydžius, NASA Mėnulyje nusileis su pirmąja moterimi ir pirmuoju spalvotu žmogumi, naudodama naujoviškas technologijas, kad ištirtų daugiau nei bet kada anksčiau palydovo paviršiaus.

SLS yra drąsi nauja NASA žmonių kosminių skrydžių programos vizija. SLS raketoje naudojamos patikrintos variklių sistemos, susidedančios iš kietojo kuro raketų greitintuvų ir skystojo kuro RS-25 variklių, sujungtų su nauja centrine pakopa.

 

SLS naudoja didesnius kietojo kuro raketų greitintuvus nei „Shuttle" erdvėlaiviai, su skystu vandeniliu/skystu deguonimi maitinamais RS-25 varikliais, kurie sukuria didesnę trauką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()