[Žinios trumpai] NASA imasi grandiozinio NSO tyrimo: subūrė didžiulę komandą, skelbia, kas bus toliau  ()

16 ekspertų grupė tirs pranešimus apie neatpažintus skraidančius objektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA paskelbė, kad subūrė 16 ekspertų grupę, kuri ištirs pranešimus apie neatpažintus skraidančius objektus (angl. UFO) – ir kitą savaitę bus pradedamas devynių mėnesių nepriklausomas tyrimas.

Tarp susirinkusių ekspertų yra buvęs astronautas Scottas Kelly – mokslo žurnalistas, okeanografas, kosmoso technologijų įmonės ir Federalinės aviacijos administracijos vadovas, per keturias atskiras misijas orbitoje praleidęs 520 dienų.

„NASA paskirtis yra tirti nežinomybę erdvėje ir atmosferoje“, – pranešime teigė NASA Mokslo misijos direktorato asocijuotasis administratorius Thomas Zurbuchenas.

„Siekiant padaryti mokslines išvadas apie reiškinius mūsų danguje yra labai svarbu suprasti duomenis apie neatpažintus skraidančius objektus“, – pridūrė jis.

Atsižvelgiant į didžiulį turimų duomenų kiekį, naujai suburtos komandos laukia didžiulė užduotis.

„Komanda nustatys, kaip gali būti analizuojami civilinių vyriausybės subjektų surinkti duomenys, komerciniai duomenys ir duomenys iš kitų šaltinių“, – teigiama pareiškime. „Tada ji rekomenduos NSO duomenų analizės planą tyrimui“.

 

Tai svarbus pirmas žingsnis, siekiant sutelkti geriausius tautos protus išsiaiškinti, kas slypi už šių patyrimų, ir mes nekantraujame išgirsti apie jų rezultatus.

„Duomenys – tai mokslininkų kalba, paverčianti tai, kas nepaaiškinama į paaiškinama“, – pridūrė Zurbuchenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(4)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: