Rusija pasiūlė sugrąžinti 2-ojo pasaulinio karo laikų taktiką Ukrainoje – savižudžiai sprogdintojai „naikins tankus“  ()

Siekdamas išspręsti benamių gyvūnų problemą Rusijoje, Oriolo komunistų partijos deputatas Viktoras Makarovas pasiūlė panaudoti benamius šunis kaip savižudžius sprogdintojus „naikinant tankus“ Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši galimybė buvo paminėta neseniai vykusioje Įstatymų leidžiamosios asamblėjos sesijoje, kur Makarovas anksčiau siūlė siųsti šunis į Kiniją. Makarovo komentarai patraukė „Meduza“ vadovaujančio redaktoriaus Kevino Rothrocko dėmesį.

„Komunistų deputatas Rusijos Oriolo regione nori išmokyti valkataujančius šunis bėgti prie Ukrainos tankų kaip savižudžiai sprogdintojai“, – rašė Rothrockas.

Tačiau nei vienas Makarovo pasiūlymas nepatiko jo kolegoms, nes jiems kilo daug logistinių klausimų. Regiono parlamento vicepirmininkas Olegas Košelevas paklausė apie tikimybę, ar sterilizuoti šunys nekandžios žmonių.

Tuo tarpu pavaduotojas Andrejus Frolovas taip pat teiravosi, kiek finansinių kaštų kainuoja vienas beglobis gyvūnas per dieną. Po diskusijų ir atsakymų trūkumo siūlomas įstatymas nebuvo priimtas.

 

Prieštankiniai šunys buvo kariniai šunys mokomi nešti sprogmenis link priešo tankų, šarvuočių ir kitų karinių taikinių.

1930–1946 m. jie buvo intensyviai mokomi sovietų karinių pajėgų, o 1941–1943 m. naudojami prieš vokiečių tankus Antrojo pasaulinio karo metu. Iš pradžių šunys buvo mokomi palikti laikmačiu susprogdintą bombą ir trauktis, tačiau ši rutina buvo pakeista smūgio detonacijos procedūra, kurio metu šuo žūdavo.

JAV kariuomenė taip pat pradėjo mokyti prieštankinius šunis 1943 m., kaip juos naudojo rusai, tačiau šis mokymas atskleidė keletą problemų ir programa buvo nutraukta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(22)
(-17)

Komentarai ()