Vokietijoje didžiulis sąmokslas nuversti vyriausybę: ant kojų pakelta daugiau nei 3000 policininkų, turėjo būti Bundestago šturmas  ()

Vokietijos valdžia trečiadienį sulaikė 25 kraštutinių dešiniųjų grupuotės narius, kuri, pasak prokuratūros, rengėsi smurtiniam vyriausybės nuvertimui, o kai kurie nariai įtariami rengę ginkluotą išpuolį prieš parlamentą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-07 Vokietijoje didžiulis sąmokslas nuversti vyriausybę: ant kojų pakelta daugiau nei 3000 policininkų, turėjo būti Bundestago šturmas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp tiriamųjų yra vienas aktyvus karys ir keli rezervistai, naujienų agentūrai „Reuters“ sakė karinės žvalgybos tarnybos atstovas. Jame teigiama, kad aktyvus karys yra Specialiųjų pajėgų vadavietės narys.

Buvęs parlamento deputatas iš kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), kuris eina teisėjo pareigas Berlyne, irgi buvo tarp sulaikytųjų, taip pat buvęs Vokietijos karališkosios šeimos narys.

Tyrėjai įtaria, kad atskiri grupuotės nariai turėjo konkrečių planų su nedidele ginkluota grupe šturmuoti Bundestago žemuosius parlamento rūmus Berlyne, pranešė prokuratūra.

Vienas iš įtariamųjų, pagal Vokietijos privatumo įstatymą įvardytas kaip Heinrichas XIII P. R., susisiekė su Rusijos atstovais, kuriuos grupė laikė pagrindiniu kontaktu kuriant naują tvarką, pranešė biuras. Teigiama, kad nėra įrodymų, kad rusai teigiamai reagavo į prašymą.

Heinrichas, kilęs iš karališkųjų Reuso rūmų, valdžiusių dalį Rytų Vokietijos, buvo laikomas paskirtu lyderiu būsimoje grupuotės valstybėje, o kitas įtariamasis, Ruediger v. P., buvo karinės grupės vadovas.

 

Anot vietos žiniasklaidos, Reuso rūmai anksčiau buvo atsiriboję nuo Heinricho ir pavadino jį sutrikusiu žmogumi, kuris sekė sąmokslo teorijas. Rūmai iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Prokurorai nurodė, kad reidus surengė daugiau nei 3000 policijos pareigūnų ir saugumo pajėgų 11 Vokietijos federalinių žemių. Įtariamieji buvo suimti Vokietijos Badeno Viurtembergo, Bavarijos, Berlyno, Heseno, Žemutinės Saksonijos, Saksonijos, Tiuringijos žemėse, taip pat Austrijoje ir Italijoje, pranešė biuras.

Įtariamieji kaltinami ne vėliau kaip nuo 2021 metų lapkričio pabaigos rengę savo ideologija paremtus veiksmus, praneša tarnyba. Šie veiksmai apima įrangos įsigijimą, naujų narių įdarbinimą ir šaudymo pamokų vedimą, pridūrė ji.

 

Verbuojant daugiausia dėmesio buvo skirta kariuomenės ir policijos pareigūnams, nurodė biuras.

Grupės ideologija yra tokia pati kaip kraštutinių dešiniųjų Reichsbuerger judėjimo ir QAnon sąmokslo teoretikų, kuriuos vienija įsitikinimas, kad Vokietiją valdo „slapta valstybė“ (Deep State).

Reichsbuerger (Reicho piliečių) nariai nepripažįsta šiuolaikinės Vokietijos teisėta valstybe ir tvirtina, kad buvęs, daug didesnis „Deutsche Reich“ (Vokietijos reichas) vis dar egzistuoja nepaisant nacistinės Vokietijos pralaimėjimo Antrajame pasauliniame kare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)

Komentarai ()