Rusija pagrasino Kazachstanui - skelbiamas audringas atsakymas: „jūsų norai niekam neįdomūs“  ()

„Vlast“ priminė Rusijos Federacijai, kad jie yra Kazachstano žiniasklaidos institucija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kazachstanas nepasidavė „Roskomnadzor“ grasinimams dėl straipsnių apie karą Ukrainoje pašalinimo. „Roskomnadzor“ išsiuntė ne vieną laišką interneto šaltinio „Vlast“ redaktoriams, reikalaudamas pašalinti dalį medžiagos apie karą Ukrainoje. Jei šis reikalavimas nebus įvykdytas, Rusijos Federacija grasina uždaryti šaltinį rusams.

Gruodžio 13 d. „Vlast“ redaktoriai paskelbė, kad nesiruošia laikytis „Roskomnadzor“ reikalavimų.

Šaltinis praneša, kad Rusijos Federacija pareikalavo pašalinti žinią apie Vinicos apšaudymą sparnuotomis raketomis, kai priešas smogė prekybos centrui ir žuvo daug civilių, taip pat pašalinti žinią apie žuvusių civilių skaičių Mariupolyje.

„Roskomnadzor“ teigė, kad jei šis reikalavimas nebus įvykdytas, jie visam laikui blokuos svetainę Rusijos Federacijoje, o ji pati pateks į „draudžiamą informaciją“ platinančią žiniasklaidą.

 

Po 2022 m. vasario 24 d. Rusijos Federacijoje buvo užblokuota ne viena svetainė, pasakojanti tiesą apie karą Ukrainoje.

„Vlast“ priminė Rusijos Federacijai, kad jie yra Kazachstano žiniasklaidos institucija, o tai reiškia, kad Rusijos įstatymai jiems netinka. Redaktoriai ir toliau rašys apie karo Ukrainoje įvykius, nepaisydami „Roskomnadzor“ reikalavimų ir nuomonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(249)
(4)
(245)

Komentarai ()