Paskutinėmis sekundėmis Prancūzija prarado didžiulį CEASAR pirkėją ir 100 mln. USD – pasirinko kitą netikėtą tiekėją (Video)  (1)

Prašoma kaina yra šiek tiek daugiau nei 100 milijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai tapo žinoma, kad Kolumbija, vykdydama perginklavimą, užsakė prancūzų CEASAR, kurie turėtų tapti „pagrindine artilerija“ šios šalies armijoje. Prašoma kaina yra 101,7 mln. JAV dolerių, prisatytų haubicas per 10 metų, kitos šios sutarties detalės nebuvo atskleistos.

Tuo pat metu „Infodefensa“ leidinys pranešė, kad paskutinę akimirką Kolumbija atsisakė įsigyti prancūziškų savaeigių ginklų ir priėmė sprendimą, kuris sukėlė nuostabą net šios šalies ginkluotosiose pajėgose.

Taigi, vietoj prancūziškos sistemos Kolumbija nusprendė iš „Elbit Systems“ įsigyti Izraelio ATMOS 6x6 artilerijos sistemą – kalbama apie 18 vienetų įsigijimą už 101,710 milijonų dolerių, savaeigiai pabūklai turėtų būti pristatyti per aštuonerius metus.

Tokio drastiško sprendimo pakeitimo kontekste (o kolumbiečiai atliko gana nuodugnią atranką, dėl kurios prancūzų CEASAR pirmiausia buvo pasirinktas kaip geriausias sprendimas), pažymima, kad prancūzai galiausiai padidino galutinę sandorio kainą 12 proc., o kiti kandidatai – Izraelio „Elbit“ ir Turkijos MKE „išlaikė“ esamas kainas.

 

Kalbant apie ATMOS, kurį pasirinko kolumbiečiai, jis gaminamas nuo 2006 m. ir iš pradžių buvo orientuotas į eksportą. Maksimalus šaudymo nuotolis iki 41 km, šaudymo greitis nuo 4 iki 9 šūvių per minutę. Paremtas sunkvežimio „Tatra T815 VVN“ 6x6 su šarvuota kabina pagrindu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)