[Žinios trumpai] Rusams teks bėgti iš Kazachstano: priėmė esminį sprendimą dėl Rusijos piliečių atvykimo ir buvimo šalyje  ()

Naikinamas „vizaranas“: Kazachstanas nori apsisaugoti nuo „mogilizacijos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujųjų metų išvakarėse, 2022 m. gruodžio 31 d., Kazachstano vyriausybė priėmė nutarimą, panaikinantį „vizaraną“ – galimybę pratęsti bevizį buvimą šalyje kelioms dienoms išvykus į užsienį, o po to sugrįžus atgal. Tokiu būdu populiariausia šalis tarp bėglių, norėdama apsiginti nuo „mogilizacijos“, priėmė svarbų sprendimą ir sugriežtino Rusijos Federacijos piliečių buvimo sąlygas, praneša Dialog.UA su nuoroda į „Telegram“ kanalą „Ukraina 365“.

Naujojoje rezoliucijoje teigiama, kad Eurazijos sąjungos šalių, įskaitant Rusijos Federaciją, gyventojai per 6 mėnesius gali būti Kazachstane ne ilgiau kaip 90 dienų. Dokumentas įsigaliojo nuo sausio 16 d.

 

Dabar tiems, kurie nori gyventi Kazachstane ilgiau, reikia arba gauti vizą, arba gauti leidimą gyventi. Tačiau ir čia rusų tyko spąstai: sausio 6 d. Kazachstano Vidaus reikalų ministerijos vadovo įsakymas leidžia išduoti leidimą gyventi tik pagal užsienio pasą, taip pat su pažyma, kad nėra teistumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(154)
(2)
(152)

Komentarai ()