„Sevastopolio žlugimas sukels didžiulį Rusijos subyrėjimą“: skelbiamas žemėlapis, kas liks iš Rusijos Federacijos (Video)  (1)

„Sevastopolio žlugimas sukels Rusijos Federacijos žlugimą“, – sakė Černyševskis, pasakodamas kaip Šiaurės Kaukazas atsiskirs nuo Rusijos Federacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija subyrės, patyrusi neišvengiamą pralaimėjimą kare prieš Ukrainą, įsitikinęs Dmitrijus Černyševskis.

Rusijos karo prieš Ukrainą rezultatas bus Rusijos subyrėjimas. Įvykiai ims sparčiai vystytis po to, kai ukrainiečiai išlaisvins Krymą ir mirs diktatorius Vladimiras Putinas.

Tokią prognozę paskelbė Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis.

„Rusijos Federacija po karo neliks tokia, kokia yra dabar, tai galioja ir sienoms. Teritorinių pokyčių procesą Rytų Europoje pradėjo pats Putino režimas, mūšių įkarštyje paskelbęs apie 4 Ukrainos regionų aneksiją, kurių jis net iki galo nesuvaldė... Po šios aneksijos Rusijos sienos tapo plūduriuojančios ir visiškai priklausomos nuo šio karo baigties. Ir beveik nekyla abejonių, kad Rusija jame bus nugalėta“, – sakė Černyševskis.

Jis įsitikinęs, kad daugelis dabartinės Rusijos Federacijos tautų norės atsiskirti, kai pralaimėjimas kare taps akivaizdus. Taigi, jie gali apsisaugoti nuo pokario sunkumų, chaoso, politinės krizės, sankcijų ir reparacijų naštos. Tikriausiai tai įvyks su ne tik pačių tautų, bet ir jų regioninio elito parama.

 

„Pirmasis kandidatas pasitraukti iš Rusijos, žinoma, yra Šiaurės Kaukazas. Kalbama ne tik apie Čečėniją“, – sakė istorikas.

Jis patikslino, kad Rusijos imperija šį regioną užėmė XVI a. Tai įvyko po Krymo užkariavimo. Ir, greičiausiai, pusiasalio išlaisvinimas pradės atvirkštinį procesą.

„Kai Rusijos valdantieji sluoksniai grumsis po Putino mirties kovoje dėl valdžios, esant sunkiausiai krizei, visiškai įmanoma, kad Kaukazo vadovybė nuspręs palikti skęstantį laivą... Po Krymo aneksijos Rusija pradėjo kampaniją Kaukaze. Žlugus Sevastopoliui, Rusijos galia Šiaurės Kaukaze baigsis“, – sakė Černyševskis.

 

Jis patikslino, kad procesas gali vykti taikiai, o tai būtų geriausias rezultatas tiek Rusijos Federacijos likučiams, tiek visam regionui. Tačiau neatmetama galimybė, kad Maskva bandys paskandinti kraujyje laisvės trokštančias respublikas pagal čečėnų scenarijų.

Apskritai, anot jo, Rusijos pasitraukimas iš Kaukazo yra absoliučiai neišvengiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(131)
(3)
(128)

Komentarai (1)