Japono kuriami daiktai kelia šiurpą - kasdienius daiktus sujungė su „žmogaus kūnu“ (Video)  ()

Ar jums kada nors kilo mintis atkurti savo akių kopiją ant žaidimo kauliukų ar burną ant piniginės? Jeigu kilo, jums padės menininkas iš Japonijos Masataka Shishido, dar žinomas kaip DJ Doooo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis sukūrė keletą itin tikroviškų objektų, tokių kaip burnos formos piniginė, žaidimo kauliukai su akimi ir žmogaus odą primenantis „iPhone“ dėklas. Įkvėptas siaubo ir mokslinės fantastikos filmų, šis 36-erių metų amžiaus menininkas ir muzikantas savo pirmąjį meno kūrinį – žmogaus kūną primenantį MIDI valdiklį – sukūrė 2017-aisiais savo debiutinio albumo dėžutei papuošti.

„Mane įkvėpė filmas „Musė“, kuriame pasakojama muse virstančio žmogaus istorija. Manau, kad labai šaunu sujungti įvairius objektus, todėl nusprendžiau kasdienius daiktus sujungti su „žmogaus kūnu“, – teigė M. Shishido.

Nuo tada jo susidomėjimas „žmogaus kūną primenančiais“ daiktais vis stiprėja. Japonas sukūrė ne vieną meno kūrinį, įskaitant piršto formos antspaudą ir USB atmintinę, žmogaus burnos formos piniginę su barzdos šereliais ir žaidimo kauliukus su akimis, turinčiomis nuotoliniu būdu valdomą tikrovišką mirksėjimo funkciją.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5876 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Iš pradžių beveik visi šlykštėjosi pamatę MIDI valdiklį ir „iPhone“ dėklą. Bet pamažu žmonės suprato, kad iš tikrųjų nieko čia tokio šlykštaus nėra, kai sukūriau antspaudą ir burnos formos piniginę, į kurią galima pridėti monetų. Kai žmonės sužinojo, kad tai yra konkrečią funkciją turintys meno kūriniai, pradėjo sakyti, kad jie yra įdomūs ir žavūs“, – pasakojo inovatyvus kūrėjas.

 

Masataka Shishido dizainą nupiešia ranka ir nuneša įmonei „Amazing Studio JUR“, kurios darbuotojai iš silikono pagamina nupieštą daiktą. Norint idėją paversti realistišku meno kūriniu, prireikia maždaug vieno ar dviejų mėnesių. Iš 30 meno kūrinių rūšių populiariausi yra turintys veidui būdingų bruožų, pavyzdžiui, akis ar lūpas. Menininkas savo gaminiais prekiauja internetu nuo 2020-ųjų.

„Kai gimsta nauja idėja ar dizainas, jį nupiešiu ir nunešu į studiją „Amazing Studio JUR“. Jos personalas, remdamasis mano eskizu, pagamina liejimo formą ir į ją pripila silikono. Paskui ją nudažo ar pagrąžina dirbtiniais plaukeliais“, – aiškino M. Shishido.

 

Nepaisant nemažų kainų, svyruojančių nuo 1 050 iki 4 070 eurų už vienetą, japonas sako, kad neretai į jį kreipiasi klientai, kurie nori ant meno kūrinio matyti savo akių ir burnos kopijas. Keistųjų Masataka Shishido gaminių taip pat įsigijo įvairios garsenybės, sportininkai ir dainininkai, įskaitant Jungtinių Amerikos Valstijų reperį Lil Yachty.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: