Išsigando revoliucijos! Skelbiama, kokį sprendimą priėmė Sakartvelo valdžia po masinių protestų (Video)  ()

Sakartvelo valdančioji partija ketvirtadienį (kovo 9 d.) pareiškė, kad atsisako įstatymo projekto dėl „užsienio agentų“ po dvi naktis trukusių smurtinių protestų prieš ją, kritikuojant, kad projektas buvo įkvėptas Rusijos įstatymo ir atspindi autoritarinį poslinkį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valdančioji partija „Gruzinų svajonė“ savo pareiškime nurodė „besąlygiškai atšauksianti įstatymo projektą, kurį mes rėmėme be jokių išlygų“. Jame buvo nurodyta, kad reikia mažinti „konfrontaciją“ visuomenėje.

Įstatymo projektu Sakartvelo organizacijos, gaunančios daugiau nei 20 % finansavimo iš užsienio, įpareigotos užsiregistruoti kaip „užsienio agentais“, nes priešingu atveju joms grės baudos. „Gruzinų svajonė“ anksčiau teigė, kad įstatymas buvo būtinas norint demaskuoti Gruzijos Ortodoksų Bažnyčios – vienos iš galingiausių šalies institucijų – kritikus.

Įstatymo projekto oponentai, įskaitant Sakartvelo prezidentę Salome Zurabišvili, kuri teigė, kad jį vetuos, palygino įstatymą su 2012 m. Rusijos įstatymu. Sakartvelo vyriausybė teigia, kad teisės aktai parengti pagal JAV užsienio agentų įstatymus, galiojančius nuo 1930-ųjų.

Įstatymo projektas supykdė Sakartvelo narystės Europos Sąjungoje šalininkus, ES pareigūnams pasmerkus įstatymo projektą ir pareiškus, kad tai apsunkins šalies prisijungimo prie bloko kelią. Pernai Europos Sąjunga atsisakė suteikti Sakartvelui kandidato statusą, motyvuodama užstrigusiomis politinėmis ir teismų reformomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()