„Nesame matę nieko panašaus“. Nufilmuoti keisti objektai danguje virš Kalifornijos (Video)  ()

Keistos šviesos danguje virš Kalifornijos: tapo žinoma, kokie tai objektai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus kelioms savaitėms po keistų skraidančių objektų pasirodymo danguje virš JAV, amerikiečiai naktiniame danguje išvydo dar vieną paslaptingą reiškinį.

Paslaptingus šviesos ruožus penktadienio, kovo 17 d., vakarą pastebėjo Sakramento (Kalifornija, JAV) gyventojai. Žmonės šventė Šv. Patriko dieną ir buvo šiek tiek šokiruoti naktiniame danguje išvydę skraidančius keistus švytinčius objektus.

Amerikiečiai nufilmavo viską, kas nutiko, ir paskelbė internete. Dabar paslaptingų žiburių paslaptis išspręsta, rašo „The Guardian“.

Pasak Jaime'o Hernandezo, dalyvavusio Šv. Patriko dienos vakarėlyje, jis ir jo draugai pastebėjo danguje virš Sakramento skrendančias šviesas. Jis iš karto nusprendė nufilmuoti, kas vyksta, nors pats reiškinys truko ne ilgiau nei 40 sekundžių. Pasak Hernandezo, visi keisto reiškinio danguje liudininkai buvo šokiruoti to, ką pamatė, nes anksčiau nieko panašaus nebuvo pastebėta.

Pasak Jonathano McDowello iš Harvardo-Smithsonian astrofizikos centro (JAV), tai iš tikrųjų nebuvo ateivių invazija ar superherojų pasirodymas, kaip siūlė kai kurie interneto komentatoriai.

 

Pasak mokslininko, jis yra beveik 100 % tikras, kad neįprastos šviesos danguje – tai kosminės šiukšlės, degančios atmosferoje.

Šiuos šviesos ruožus sukūrė objektai, judantys apie 65 km virš Žemės paviršiaus tūkstančių km/h greičiu.

McDowello teigimu, greičiausiai neįprasto reiškinio danguje virš Kalifornijos kaltininkės buvo ryšių įrangos nuolaužos, kurios TKS buvo nutrauktos prieš 6 metus.

 

Tačiau ši maždaug 310 kg sverianti įranga iš orbitinės stoties buvo išmesta tik 2020 metų pradžioje ir turėjo sudegti atmosferoje. Tačiau nuo tada kosminių šiukšlių gabalai sukosi aplink Žemę, kol jų orbita tapo mažesnė ir nukrito į atmosferą pakankamai, kad visiškai sudegtų.

Vėliau mokslininkas pranešė, kad JAV kariuomenė, stebinti beveik 30 000 kosminių šiukšlių judėjimą žemoje Žemės orbitoje, patvirtino ryšių įrangos išmetimo iš TKS trajektoriją. Ir šis skrydžio laikas sutapo su tuo, ką matė Kalifornijos gyventojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()