[ŽT] 3000 metų: kaip atrodo seniausias tiltas Europoje (Foto)  (2)

Arkadiko tiltas, pastatytas daugiau nei prieš 3000 metų. Tai seniausias tiltas Europoje, jis naudojamas iki šiol.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arkadiko tiltas arba tiltas ties Kazarma – senovinis tiltas, pastatytas Mikėnų civilizacijos laikais, esantis netoli šiuolaikinio kelio iš Tirinto į Epidaurą Peloponeso pusiasalyje, Graikijoje. Šis Graikijos bronzos amžiuje, maždaug apie 1300 m pr. m. e. pastatytas arkinis tiltas yra seniausias pasaulyje ir tarp išlikusių arkinių pasaulio tiltų yra iki šiol naudojamas.

Mikėnų civilizacijos laikais tiltas įėjo į greitkelį tarp dviejų miestų, kuris buvo platesnio karinio kelių tinklo dalis. Jo pralaidos tarpatramis – apie 1 m, o tiltas pagamintas Mikėnų kultūrai būdinga maniera iš ciklopinių didelių akmenų. Statinys yra 22 m ilgio, 5,60 m pločio ties pagrindu ir 4 m aukščio. Kelio plotis viršuje yra apie 2,50 metro. Sudėtingas tilto ir kelio išplanavimas rodo, kad jis buvo specialiai pastatytas naudotis kovos vežimais.

 

Arkadiko tiltas yra vienas iš keturių žinomų Mikėnų civilizacijos laikų arkinių tiltų netoli Arkadiko, kurie visi priklauso tam pačiam bronzos amžiaus greitkeliui tarp dviejų miestų ir yra panašios konstrukcijos bei amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai (2)