Nežemiški vaizdai. Dramatiškame vaizdo įraše – ugnikalnio išsiveržimas Havajuose (Video)  ()

Kilauea – aktyvus ugnikalnis pietinėje Havajų salų grandinės dalyje, vienas iš penkių vulkanų, formuojančių Didžiąją salą. Šis ugnikalnis dažnai išsiveržia, todėl vietiniai jį taip ir pavadino - Kīlauea reiškia plėtimąsi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kilauea išsiveržimai yra labai dažni, todėl tai, kad jis birželio 7 dieną vėl spjaudosi lava, nieko nestebina. Prieš tai jis veržėsi sausį - tas aktyvumo periodas tęsėsi iki kovo. Atrodo, kad Kilauea porą mėnesių pailsėjo ir vėl augina save naujais lavos sluoksniais.

Šiuo metu Kilauea nekelia pavojaus žmonėms, bet JAV geologijos tarnyba perspėjo vietinius, kad ugnikalnių išsiveržimai būna labai dinamiški ir mažų mažiausiai reikėtų sekti naujienas.

Ugnikalnių išsiveržimai dažnai būna ir katastrofiški. Tačiau kol kas šis Kilauea pabūdimas toks nėra, todėl galima pasigrožėti vaizdais:

Havajai yra turistų gausiai lankomas salynas, JAV valstija. Žmones vilioja ir unikali gamta, kurią formavo ir vulkaniniai procesai. Nors Kilauea išsiveržimas kol kas nekelia nerimo, į tokius įvykius atsižvelgia ir komercinę aviaciją kontroliuojančios institucijos - vulkaniniai pelenai ore gali būti pavojingi.

 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()