[ŽT] Smūgis Kremliui. Azerbaidžanas nusprendė padėti Ukrainai. Skelbiama Maskvos reakcija  ()

Azerbaidžano ambasadorius Ukrainoje savo pareiškimu išprovokavo Kremlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva reikalauja iš Baku pasiaiškinimo dėl pagalbos Ukrainai padidinimo. Azerbaidžano valdžia nusprendė, kurią iš abiejų pusių rems kare, todėl ir teikia Ukrainai pagalbą. Azerbaidžano ambasadorius Ukrainoje Seimuras Mardalijevas susitiko su Ukrainos vidaus reikalų viceministru, ir pareiškė, kad pagalbos ukrainiečiams suma bus didinama.  

Apie tai, kad Rusijos valdžia ketina išsiaiškinti Azerbaidžano poziciją Ukrainos atžvilgiu, galima sužinoti žinutėje „Telegram“ kanale.

Azerbaidžano ambasadoriaus žodžiai neliko nepastebėti ir iškart po to tapo žinoma, kad Rusijos užsienio reikalų ministerija planuoja pateikti oficialų prašymą Baku nustatyti Ukrainos ir Azerbaidžano bendradarbiavimo laipsniui. Kartu pažymima, jog kol kas kalbame ne apie ultimatumą, o apie prašymą, kuriuo Kremlius kreipiasi į Azerbaidžano politinę vadovybę.

 

Leidinyje su nuoroda į Rusijos žiniasklaidą rašoma: „Bus atsiųstas prašymas atskleisti Azerbaidžano požiūrį į karinį konfliktą Ukrainoje. Tačiau dokumento tonas bus gana geranoriškas ir draugiškas, jame nekalbama apie jokius „ultimatumus“ ir „reikalavimus“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()