Smūgis Kinijai. Skelbiama didžiulė JAV pergalė Vietname  ()

Jungtinės Valstijos sudarė naują susitarimą su Vietnamo vyriausybe, kuriuo siekiama suvaldyti Kiniją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir Pekinas, ir Vašingtonas ilgą laiką kovojo dėl naujo susitarimo su Hanojumi sudarymo, kad galėtų glaudžiai bendradarbiauti. JAV aplenkė Kiniją. Naujasis susitarimas reikalauja, kad Hanojus gamintų puslaidininkius, išgautų retuosius metalus ir šiuo atžvilgiu laikytųsi nuo Kinijos per atstumą, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Bidenas atvyko į Vietnamą valdančiosios komunistų partijos kvietimu. Baltųjų rūmų vadovas teigė, kad partnerystė su Vietnamu yra geriausias pavyzdys, parodantis, kad JAV yra „Ramiojo vandenyno šalis“.

JAV prezidento vizitas vyko stiprėjančių šalių dvišalių santykių ir Vietnamo ir Kinijos ginčo dėl Pietų Kinijos jūros eskalavimo fone.

Ekspertai teigia, kad Kinijos atstovai, įskaitant Xi Jinpingą, netrukus turėtų apsilankyti Hanojuje. Vietnamo valdžia nori palaikyti gerus santykius su visomis supervalstybėmis.

Tuo pačiu metu Hanojus palaiko ryšius ir su Rusijos Federacija. Neseniai internete buvo nuekintas dokumentas, kuriame kalbama apie naują 8 mlrd. paskolą Vietnamui. Šios lėšos turėtų būti panaudotos priešlaivinių raketų, oro gynybos sistemų, sraigtasparnių, naikintuvų ir povandeninių orlaivių gamybai.

 

JAV pareiškė, kad Hanojus dar nesudarė naujos sutarties su Rusijos Federacija dėl sunkiosios ginkluotės tiekimo. Be to, Vietnamas tariamai davė leidimą JAV tiekti ginklus Hanojui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: