Tyrimas: mažiau už žmonas uždirbantys vyrai linkę į neištikimybę  (14)

Mokslininkai tikina nustatę, kad finansiškai nuo žmonų priklausomi vyrai dažniau linkę „eiti į kairę“, rašo „Daily Telegraph“. Anot jų, už žmonas mažiau uždirbantys jų partneriai iki penkių kartų dažniau linkę svetimauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks elgesys aiškinamas tuo, jog kai kuriems vyrams reikia meilės nuotykių siekiant kompensuoti dėl nelygiavertės piniginės padėties patiriamą emocinį skausmą. Naujausiems duomenims rodant, kad Jungtinėje Karalystėje daugiau nei 2,7 mln. moterų uždirba daugiau už savo vyrus, tokios neištikimybės gali tapti dažnu reiškiniu.

Cornell universiteto atlikta studija taip pat nustatė, kad kampanijos, kuriomis siekiama sumažinti atlyginimų skirtumą tarp vyrų ir moterų, destabilizuojančiai veikia santuokas. Lojalios ir ilgaamžės santuokos paslaptis yra tokia: žmona turi uždirbti 25 proc. mažiau nei jos vyras. Šiam procentui mažėjant, didėja tikimybė, kad vyras bus neištikimas.

Tačiau patys tyrėjai pripažįsta, kad negalima tiesiog manyti, jog uždirbdami mažiau nei jų žmonos, vyrai nusprendžia pulti į svetimos moters glėbį.  Gerokai didesnį nei jų žmonos atlyginimą gaunantys vyriškiai taip pat labiau linkę susirasti meilužes, kadangi – kaip ir milijardierius golfo žaidėjas Tigeris Woodsas, įsivėlęs į santykius su meilužėmis – jie turi daug laisvės ir pinigų palaikyti slaptus meilės ryšius.

Tyrimui vadovavęs sociologas Christinas Munschas sakė: „Viename spektro gale mažesnis nei partnerės uždarbis gali sukelti grėsmių vyro lytiniam identitetui, kadangi kvestionuojamas vyro, kaip šeimos išlaikytojo, tradicinis suvokimas. Kitame spektro gale vyrai, uždirbantys kur kas daugiau pinigų nei jų partnerės, gali turėti darbus, kurie suteikia daugiau galimybių apgaudinėti, pavyzdžiui, teisintis ilgomis darbo valandomis, kelionėmis. Be to, didesnis atlyginimas reiškia didesnes galimybes paslėpti svetimavimą", – pažymėjo mokslininkas.

Tyrimu taip pat nustatyta, kad visiškai finansiškai nuo žmonų priklausomi vyrai penkis kartus dažniau susiranda meilužes nei lygią dalį į šeimos biudžetą įnešantys partneriai. Visiškai priešingai moterys, kurios yra išlaikomos savo vyrų, gerokai rečiau ieško slaptų intymių santykių nei moterys, kurių finansinė padėtis yra gerokai stipresnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)