„Bild“ skelbia sensaciją. Vokietija keičia nuomonę dėl karinės pagalbos Ukrainai  (1)

Vokietija pakeitė savo sprendimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietija nusprendė padvigubinti karinę pagalbą Ukrainai, praneša „Bild“, remdamasis šaltiniais. Leidinys pažymi, kad iš pradžių Vokietijos finansų ministerija 2024 m. karinei pagalbai Ukrainai numatė skirti tik 4 mlrd. eurų. Dabar kariuomenė paprašė papildomų 4 mlrd. eurų.

„Vokietija dvigubai didina karinę pagalbą Ukrainai kitiems metams. Vietoj 4 mlrd. eurų dabar - 8 mlrd. Eurų“, - teigiama leidinyje.

Pažymima, kad kitą savaitę Bundestago biudžeto komitetas oficialiai priims sprendimą dėl valstybės biudžeto pakeitimo. Kyjivui tai reiškia daugiau ginklų ir amunicijos, paaiškino žurnalistai.

Anksčiau Europos diplomatijos vadovas Josepas Borrellis pareiškė, kad JAV parama Ukrainai gali sumažėti, ir kad ES šalys turėtų būti politiškai pasirengusios ją kompensuoti. Be to, jis prisipažino, kad nesitiki, jog Ukraina greitai laimės.

 

Dieną prieš tai Pentagono spaudos sekretoriaus pavaduotoja Sabrina Singh skundėsi, kad dėl Kongreso delsimo patvirtinti finansavimą Ukrainai JAV buvo priverstos pradėti riboti karinės pagalbos Kyjivui srautą. Pasak jos, JAV gynybos departamentui liko tik 1 mlrd. dolerių Ukrainos kariuomenei siunčiamų ginklų atsargoms papildyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(6)
(117)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)