Atidėtas Europos "kosminio sunkvežimio" paleidimas  (0)

Europos kosmoso agentūra (ESA) atidėjo antrojo savo kosminio krovininio laivo „Johannas Kepleris“ paleidimą, pranešė „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau buvo planuojama, kad šis automatinis krovininis laivas į Tarptautinę kosminę stotį atvyks šių metų gruodį. Dabar jo paleidimas atidėtas bent iki 2011 m. vasario mėnesio, sakoma pranešime.

Pasak ESA atstovų, toks sprendimas buvo priimtas ne dėl kosminio laivo techninių problemų – priešingai, jis yra visiškai paruoštas. „Johanno Keplerio“ paleidimo datą privertė pakeisti ginčas tarp tas pačias raketas nešėjas naudojančių privačių ir valstybinių organizacijų, sakoma pranešime.

Antrąjį ESA krovininį laivą į orbitą turėjo iškelti Prancūzijos raketa „Ariane 5“. Šios serijos raketų paleidimus vykdo ir koordinuoja privati bendrovė „Arianespace“. Jos vadovas Jean-Yves Le Gallas anksčiau buvo pareiškęs, kad ESA planuojamas „Johanno Keplerio“ startas dar šiais metais esą sugriautų 3 komercinių palydovų, kuriuos taip pat į kosmosą iškelia „Ariane 5“ raketos, paleidimo planus.

„Johannas Kepleris“ bus antrasis ESA automatinis krovininis laivas, paleistas į Tarptautinę kosminę stotį. Jis gali atgabenti į orbitą apie 8 tonas krovinių, tarp jų iki 840 kg vandens ir iki 100 kg įvairių dujų.

Pirmasis ESA automatinis krovininis laivas „Žiulis Vernas“ buvo paleistas 2008 m. kovą. Šio tipo kosminiai laivai naudojami tik vieną kartą – grįždami į Žemę jie sudega atmosferoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)