Gerovės indekse Lietuva 44-oji vieta pasaulyje, aukščiau pakilti neleido „perdėtas pesimizmas“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2011-11-02 09:03
Nu va ir pagal tyrima patvirtino kad Lietuvoje nera taip blogai, kaip visi nori kad butu, tai yra kaip kalba.
Simplicity 2011-11-02 09:24
Nelabai yra kuo džiaugtis, nes per 3 metus Lietuva lentelėje smuktelėjo per 3 pozicijas. http://www.lithuaniatribune.com/2010/10 ... ity-index/ Tuo tarpu estai kyla. Kam įdomu, su Lietuvos rezultatais galima detaliau susipažinti apsilankius http://www.prosperity.com/country.aspx?id=LT
Foxman 2011-11-02 09:39
Haters gonna hate . Gaila. kad tokių pilna Lietuva (nori iš niekur krūvos pinigų ir jei neturi - kaltina vyriausybę). O aš vis optimistiškiau žiūriu į Lietuvos ateitį.
Kestytis 2011-11-02 09:53
Jo, dauguma žmonių Lietuvoje nevertina to ką turi.
kroitus 2011-11-02 11:01
Lietuva priešpaskutinėj vietoj pagal savęs vertinimą... Reiškia, mums atrodo, kad pas mus VISKAS blogai... Čia, manau, vis dar nuo sovietmečio likęs požiūris „vat kitur tai geriau...“. Bet juk tikrai yra dalykų, kur pas mus geriau, nei daugumoj likusio pasaulio. Aišku, kalbu apie internetą, telekomunikacijas - jis pas mus tai itin greita ir pigu, tačiau tie pesimistai, manau, skundžiasi, kad „internetas man dingsta kartą per metus valandai! BLOGAI, užsieny geriau!!!“. Dėl verslo pradėjimo. Čia kiek sudėtingiau. Objektyvios sąlygos pradėt verslą - tikrai neblogos. Tačiau viską gadina tie patys sovietmečio mentaliteto sugadinti valdininkai, tikrai nepadedantys pradedantiesiems verslininkams. Matyt, vis dar vyrauja mintis „aha - verslą pradeda! buožė! mokesčius slėps!“.
Indigo89 2011-11-02 11:18
Ir kur gi tu cia regi teigiamu tendenciju lietuvoj? Lietuvos skola dideja, perspektyvu skolai mazeti nera, kas reiskia su kiekvienais metais vis didesne palukanu nasta kiekvienam lietuvos pilieciui, taip pat ir vis stipresni dirzu verzimasi. Emigracijos tempai nuolat greiteja, istisos darbingu zmoniu grupes palieka sali, kas dar labiau blogina perspektyvas del ekonominio stabilumo. Lietuva yra visiskai priklausoma nuo kiitu valstybiu ekonomikos (nes pagrindinis verslas yra ne pramone, o "spekuliavimas"), ir niekas niekada negali buti uztikrintas isgyvenimu net ir turedamas darba ir visa kita. Perdetas optimizmas nera niekuo geriau negu perdetas pesimizmas.
kroitus 2011-11-02 11:25
Dar vienas perdėto pesimizmo pavyzdys... Iš kur šaliai, beveik neturinčiai savų resursų, būt pramonine valstybe? Lieka tik intelektinis produktas. Šiaip tai kitų šalių skolos irgi didėja, o ne mažėja. Ta pati lietuvių išsvajota Airija lenda į tokias skolas, kad netrukus Graikiją pasivys.
Analog 2011-11-02 11:26
Nors niekur net nebuvo apie kažkokį perdėtą optimizmą kalbos (kalba buvo greičiau jau apie sveiką protą), bet pabandyk pagrįsti šituos savo žodžius kuo nors.
zemaitux 2011-11-02 11:41
„Visuomenė turbūt yra perdėtai pesimistinė“, - nurodo tyrimo autoriai. „Nepaisant ekonomikos augimo, gyventojai yra nepatenkinti Lietuvos ekonomika“ Kaip aš galiu žiūrėt žiūrėt į ekonomiką teigiamai, jei ekonomikai kylant, su lyg kiekviena diena gyvent darosi vis sunkiau. Prieš keletą metų net minties tokios nebuvo apie išvažiavimą dirbt į užsienį, dabar taip jau nebeteigčiau, kuo toliau, tuo vis dažniau ši mintis aplanko.
immortallt 2011-11-02 12:02
Dirbk normaliai ir bus tu pinigu. Kodel as per ~9men pakeiciau darba 3 kartus. Visur per menesi gavau kaip bazine alga ne maziau 2000LT i rankas + benefits. Kiekviena sritis visiskai nauja ir praktiskai be patirties. Dabar naujausioj darbovietej sutarem del algos pakelimo! Ir tikrai ne IT sektoriuje dirbu. Draugas mano vienas nieko nebaiges dirba tame paciame TELE-2 pardaveju - alga praktiskai nebuna mazesne jam nei 5000 (priklauso nuo veiklos efektyvumo). Kitam draugui ateinanti nauja kompanija (pavadinimo sakyt negaliu) siulo alga ~8000 ant popieriaus, o patirties pas ji tame sektoriuje mazoka, kad dirbti kokiu vadovu. Kitas mano bendrakursis buves, siuo metu stazuojas 3men JAV uz kompanijos pinigus (lietuviu imone) + gauna solidzia alga. Ir tokiu draugu kalnai, tik as daugiau bendrauju su optimistiskai ziurinciais i ateiti, o ne bambekliais kurie tik ir kalba kad viskas blogai. Jei gauni mazai, ne su darbdaviais problema, o su tavo siuloma preke - darbu. Arba blogai dirbi, arba blogoje srityje dirbi. Jei prie duru stoves 20 IT specialistu norinciu tavo kompa sutaisyti, turbut ir 5LT uzteks susimoket uz paslaugas, o jei tau reikes laukti 20d kad bent vienas is ju pasirodytu, tai ir 100LT sumokesi bei dziaugsies kad prisikvietei - taip yra visur. Adam Smith nematomos rankos principas yra ekonomikos pagrindas - read it, rememmber it!
vy 2011-11-02 12:25
Kiek tau metu ? Mano draugas 20 metu studentas, atlieka praktika anglijoje, uzdirba 40 000 svaru per 11 menesiu, uz sutarties pasirasyma gavo 1500 svaru. kas yra daugmaz 15 000 LT / men. po mokesciu 12 000LT/men. pirma kursa vos baige beskolu. Kaip studentam lietuvoj ? straipsnis vienapusiskas, vos tik pradejau skaityti http://www.prosperity.com/country.aspx?id=LT matau vien blogus dalykus, kuriu net nepamineta straipsny, tai apie tai net nenoriu komentuoti. is kitos puses paziurejus: Perdetas pesimizmas? o gal lietuviai tiesiog nera kvaili. pasaulis juda zemyn =)
mch0lic 2011-11-02 13:06
Ta skola berods tera 38% BVP, tuo tarpu japnojijoj 200%. Ir iš vis ne skolose čia yra esmė. Kiekvienas iš mūsų gali gerai gyvent, tiek obuolių pardavėjas tiek ekonomistas, tik tiek, kad arba tingi dirbt ir neiško perspektyvų arba nusipigina darbo poklbyje ir paskui verkia kaip čia mažai moka arba visą gyvenimą nuo paruoštuko rašė ir kepalu ant galvos nesinaudoja. Tada kai niekas milijonų neduoda už nosies kapštymą prasideda graudus verkšlenimas kaip Kubilius šalį nustekena, kaip jiem minimumą kelt reikia ir pan... Nors pusdienį prisėskit su popieriaus lapu ir idėjų pageneruokit, kaip galima gaut papildomų pajamų. Juk kažką vis tiek mokat?
Creatium 2011-11-02 13:46
Esi eilinis pavyzdys tų žmonių, kurie kalba, nors visiškai nesiorientuoja kaip yra iš tikrųjų. Na, orientuojasi pagal tai, ką kažkada kažkur kažkiek ir iš kažko (greičiausiai kokios eilinės bobutės) girdėjo. Gal pasidomėk kokios yra prognozės Lietuvos skolos ir ekonomikos augimo. Taip pat ir dėl viso diržų veržimosi mechanizmo veikimo, nes matyt net nežinai kam tai skirta yra. Kas dėl emigracijos, tai šalį daugiau palieka tie, kurie kalba kaip tu ir (atsiprašau, jeigu įžeisiu, nekalbu konkrečiai apie tave) nieko gyvenime realaus nepasiekia. Kraustosi iš miesto į miestą, iš šalies į šalį ieškodami didesnio pinigo, stumdomi kaip vergai (dirba fabrikuose ar dar kur) ir yra visada nelaimingi, kad kažkas jais nepasirūpino gimtojoje šalyje. Dėl ekonomikos priklausomybės, tai gal parodysi šalį, kuri yra visiškai nepriklausoma nuo kitų šalių? Aš tai nežinau tokios. Nebent Afrikoje kokia niekam nežinoma, kur maisto trūkumas, viskas be galo brangu ir pan. Apskritai, siūlau pasiskaityt buvusias aktyvias diskusijas apie Japonijos ekonomiką (vėliau viskas perėjo ir į Lietuvos ekonomiką): http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... sc&start=0 Gal tada maždaug situaciją pagausi.
slawcka 2011-11-02 14:51
as zinau kas pagrinde kaltas del musu pesimizmo - ta i TELEVIZORIUS ir ipac laidos kaip kakadu ir visa kita *** publicistika. propoganda varo, apie gerus dalykus niekad nesneka. aciu dievui dabar tv ijungiu tik kad paziuret zinias.
Creatium 2011-11-02 15:39
Čia į off-topic, bet mano manymu Kaka(!)2 labai gerai ir iš juoko pusės parodo viską
blizzard 2011-11-02 16:29
Kad ir kaip besidžiaugt turėčiau, bet rankos nekyla Būtų įdomu sužinot kriterijus pagal kuriuos tos šalys buvo skirstomos. Be to bepigu vertint taip: vidutinio afrikiečio pajamos metinės ten kokie 100 baksų, vidutinio lietuvio kokie sakykim 50k baksų o amerikiečio 150k baksų. Niekas nepagalvojo kad tam afrikiečiui giliai px, dėl tų pinigų, nes jis gal ir be jų gerai pragyvena ir išsimaitina, kai tuo tarpu lietuvėlėje žmogus gaudamas tuos 600 į rankas gyvena gal net praščiau už tą afrikietį ar panašioje situacijoje, ypač žiemos metu.. kas apie vertinimą ką turi, tai irgi nesutinku. Vertiname ką turime aš bent jau vertinu ką turiu, bet tai nestabdo manęs nuo siekimo turėti daugiau ir kai to daryti neišeina, tada ir pagalvoji.. Kažką turi mažuma čia esančių, dauguma neturi nieko, važinėja senu auto, turi sovietinius baldus, perka rūbus š skudurynų ir t.t. apsidairykit aplink.. nueikit į kokio mažiau uždirbančio žmogaus butą ir pasakykit jam kad jis nevertina tai ką turi, jaučiu snukį jums išdaužys.. kalbėkim kaip yra, apsilankius tokiam bute tiesiog užplūsta depresija, o kai supranti kad jo kaimynai taip pat gyvena ir to kaimyno kaimynai tai pasidaro dar blogiau. Matyt aš sau per didelius siekius užsibrėžęs..
enternald 2011-11-02 17:34
Žinok ir Švedijoje su senu Auto važinėja, tarp vietinių naudotų rūbų parduotuvės populiarios ir seni baldai vertingi. Ir tai vertina: ekologiška baldų ir rūbų atžvilgiu (mažiau šiukšlių ar velnias žino kodėl), senas, bet prižiūrėtas auto taipogi vertingas: jei neprižiūrėtas tada į kokia lietuvą veža... Deja kad mažai uždirbantys žmonės taip gyvena pasidaro iš tikrųjų liūdna. Kai pagalvoji, kad buvo laikai, kai žmonės net ir to neturėjo pasidaro dar liūdniau.
Simplicity 2011-11-02 18:46
Kai sakot, kad Lietuvoj gyventi gera, nevertinkit situacijos apsiribodami vien tik draugais ir pažįstamais — praplėskit savo akiratį ir į statistiką įtraukit daugiau objektų. Pvz., prekybos centro kasininkę, kepyklos ar siuvyklos darbininką, policininką, autobuso ar tolimųjų reisų vairuotoją, ar tą patį vadybininką sėdintį banke, kuris priima jūsų įmokas. Žinoma, jie visi patys kalti, kad baigė tik 12 klasių, pasirinko ne tą profesiją ar ne tas studijas. Tačiau, kad ir kaip bebūtų, tokių žmonių yra dauguma ir nė vienoj šaly nėra taip jog paprasti darbai nusidirbtų patys. Nei aš, nei jūs neisit į Maximos kasą po 12 valandų per dieną sėdėt, nes esam per protingi, iš gyvenimo norim šiek tiek daugiau, tačiau kažkas turi ten sėdėti ir mus aptarnauti. Lygiai taip pat kažkas turi mus nukirpti, pasiūti rūbus, apavą, užaugint maistą. Ir tie žmonės už tą darbą turi gauti tokį atlyginimą, kurio pakaktų gyvent pilnavertį gyvenimą. Aišku, galima pirštu baksnojant į Indijos lūšnynus tai pardavėjai pasakyt, kad ji gyvena geriau už tuos vargetas, bet ar viduj nepasidžiaugsit, kad jūs gyvenat gerokai geriau už ją? Beje, jei netingit, pasidalinkit pasiūlymais kaip būtų galima pasikelti ūpą, kai pradirbęs mėnesį ir gavęs atlyginimą pamatai, kad jo pakaks susimokėt mokesčiams ir ne pačiam kokybiškiausiam maistui?
Swift RR 2011-11-02 20:20
"Mes norim valdžios pavogtų pinigų" Kaip jūs to nesuprantat
enternald 2011-11-02 21:38
Fūristų ne toks ir tragiškas darbas... Šiaip aš pilnai sutinku, kad kažkas turi dirbti juodus ir sunkius darbus, pats tokių darbų nesigėdiju. Šitie žmonės pažeidžiami, jų darbo vietos nestabilios, už jų algą neišgyvensi lengvai. Kitavertus, pastaruoju metu kai kurios darbuovietės kelia ir tokias algas, daliai darbdavių dašilo, kad jei neužtenka pragyvenimui, tai gero darbuotojo negausi, kiek girdėjau iš juodadarbių, kurie vis dar čia gyvena pastaruoju metu po truputi ir jiems kelia algas. Kaimo vietovėje naujokas be jokios patirties darbininkas lentpjūvėje, jau ir dabar gauna 1,2-1,4k į rankas: mažai, bet tai tikrai daugiau, nei kaip kas nori pavaizduoti, kad čia visi dirba už minimumą miestuose patį juodžiausią darbą. Ir nepaisant to ar blogai ar gerai gyvename, esmė yra kad visi žiūri pesimistiškai, toks mūsų būdas - esame niurgzliai.