25 metų moteris įkalinta dvylikametės kūne  (5)

Kate Quinn yra vienintelė moteris visoje Airijoje, kenčianti nuo reto kaudalinės regresijos sindromo (CRS). Šia reta liga suserga tik vienas iš 25 tūkst. žmonių. 25 metų moteris įkalinta dvylikametės kūne – moteris prašo medikų pagalbos. Ši liga, kuria serganti jauna moteris sužinojo prieš dvejus metus, užkirto kelią lytiniam brendimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Airė niekada neturėjo reguliarių menstruacijų, jai niekada nebuvo poreikio įsigyti liemenėlę. Dėl ligos neišsivystė stuburo apačia, todėl moters ūgis – tik 144 centimetrai. Dabar K. Quinn, kuri teigia, jog paauglystę praleido nuo visų slapstydamasi, išdrįso kreiptis į profesionalus ir prašo pagalbos. Moteris įsitikinusi, jog netapusi, kaip ji įvardija, „tikra“ moterimi, ji nepažins meilės, rašo Airijoje leidžiamas „Independent“. Medikų teigimu, lytinio brendimo nebuvimas yra šalutinis ligos poveikis, tačiau kodėl taip nutiko, jie paaiškinti negali. Anot ekspertų, įprastai hormonų sutrikimai ir kaudalinės regresijos sindromas nesusiję. Septynerius metus jauna moteris vartojo hormoninius preparatus – taip buvo norima paskatinti jos organizmą bręsti. Deja, norimų rezultatų pasiekti nepavyko. Kasdieniai vizitai pas medikus atėmė iš K. Quinn galimybę studijuoti koledže ar susirasti darbą.

„Kuo ilgiau visa tai tęsiasi, tuo blogiau jaučiuosi, nes, kai tau 12 ar 14 metų, galvoji, kad dar subręsi, o kai tau 25 metai, pradedi galvoti, jog galbūt jau per vėlu ir ima savęs klausinėti, ar kada nors tai neįvyks“, - šaltiniui pasakoja moteris.

Kate teigia, jog supratusi, kad jos kūnas nekinta taip, kad turėtų kisti, ji pradėjo slapstysis.

Jauna moteris sakė, jog problema išryškėjo, kai jai sukako 14 metų – nuo to laiko ji gyvena nežinioje.

K. Quinn viliasi, jog jos problemai iškilus į viešumą, gydytojai ras jos problemos sprendimo būdą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (5)