Kaip atrodo 315 mlrd. dolerių auksu? (Video)  (4)

Kaip atrodo 315 mlrd. dolerių aukso luitais? Chemijos profesorius Martynas Poliakoffas, technologijos.lt skaitytojams jau pažįstamas iš keleto kitų filmuotų siužetų apie įdomius cheminius elementus, kartu su operatoriumi Brady Haranu buvo įleisti į aukso luitų prigrūstą Anglijos banko saugyklą, rašo guardian.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Auksas yra amžinas. Jis gražus, naudingas ir niekada negenda. Nenuostabu, kad visais laikais auksas buvo vertės etalonas, mat jo vertė nekinta veikiama laiko ir aplinkos.

Tai yra labai įdomus elementas. Žinoma, jis gražus, lengvai apdirbamas, puikus šilumos ir elektros laidininkas, bet taip pat jis nekeičia spalvos, nerūdija. O gryno aukso spalva jį išskiria iš visų kitų elementų. Tik kad nė viena iš šių savybių nėra unikali.

Auksas turi ir unikalią savybę: iš visų cheminių elementų tik auksas verčia žmones elgtis nepaaiškinamai keistai. Pavyzdžiui, turtingi ir galingi žmonės nori turėti aukso, taigi, jie išnaudoja skurdžiau gyvenančius žmones, kad šie kastų auksą iš po žemių savo darbdaviams. Tie turtingieji ir galingieji žmonės auksą parduoda kitiems turtingiems ir galingiems žmonėms, kurie vėl paslepia auksą po žeme, bankų saugyklose, kur šio brangaus elemento niekas negali jo panaudoti praktinėms reikmėms, niekas juo negali pasimėgauti ar jo net pamatyti.

Bet tik iki šiol. Videožurnalistas Brady Haranas lydėjo Nottinghamo universiteto chemijos profesorių M. Poliakoffą labai retai pasitaikančio apsilankymo į Anglijos banko saugyklą, kuri yra kimšte prikimšta aukso luitų. Savo apsilankymą jie užfiksavo vaizdo kamera ir dalijasi vaizdais su visais susidomėjusiais.

„Aš su profesoriumi kažkada susilažinau dėl galimybės vaizdo įrašą apie auksą pafilmuoti aukso saugykloje. Ir ką tik tas lažybas pralošiau“, - sakė operatorius B. Haranas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(0)
(6)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: