Mokslas „laisvai“: „vaizdo įrašas rodo, kas nutiktų, jei žmogus įkristų į ugnikalnį“ (Video)  (0)

Vasara juk. Ir jei po ranka nėra šiukšlių konteinerio, o paėjėti iki jo – toloka, šiukšles ne tik labai efektyviai, bet ir ne mažiau efektingai (kaip bus proga įsitikinti vaizdo siužete) galima išmesti. Be abejo, į ežerą. Ne, šįkart ne į lietuvišką – Lietuvoje lavos ežerų (bent jau veikiančių) n(eb)ėra. Bet jei vasarosite kur nors Kliučių Sopkoje, tokią galimybę privalu išmėginti. Jei jau Etiopijoje taip daro ir vadina eksperimentu, tai Kamčiatkoje, „Tūkstančio lavos ežerų“ krašte…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi tiems, kuriems nepašiukšlinus rankos pradeda niežėti ar drebėti, Etiopijos gyventojai (nors gal veikiau mokslininkais kažkodėl vadinami šalies svečiai) siūlo alternatyvą – šiukšles meskite į… lavos ežerus. Ir įkalčiųnarams su fotoaparatais neliks, ir atlygio – dar neregėto fejerverko – sulauksite.

Beje, Etiopijoje 30 kg šiukšlių maišo išmetimo iš 73 metrų aukščio į ugnikalnio kraterį vadinamas „eksperimentu“. Na, bent jau taip nuotaikingi užsienio žiniasklaidos šaltiniai nepakartojamai cituojami mūsų gimtinėje. Gal dėl to, kad, kaip pasirodo, „mokslininkus jauseniai neramina klausimas, ar gali žmogus išgyventi įkritęs į veikiančio vulkano kraterį."

Tiems, kam įdomios techninės-metodologinės charakteristikos, „eksperimentui“ buvo pasirinktas ne šiaip koks ugnikalnis, o Eartha Ale vulkanas, esantis Šiaurės Rytų Etiopijoje, kurio lavos ežero plotas yra 600 kvadratinių metrų, o paviršiaus temperatūra gali siekti net 600 laipsnių.

O štai ir „eksperimentas“.

(1)
(0)
(0)

Komentarai (0)