"Mars One": per kelias savaites - šimtai tūkstančių prašymų tapti Marso kolonistais (Video)  (15)

Nepelno siekianti olandų organizacija "Mars One", užsibrėžusi tikslą po dešimties metų (2023 m.) Marse išlaipinti pirmuosius Raudonosios planetos kolonistus, 6 mlrd. JAV dolerių vertės projektui sulaukė pirmųjų finansinių injekcijų, informuoja "Space.com".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-01-30 "Mars One": per kelias savaites - šimtai tūkstančių prašymų tapti Marso kolonistais (Video)  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Investicijos leis olandų organizacijai pradėti konceptualaus projekto dizaino studijas ir astronautų atranką, apie kurią jau rašėme.

"Keletas milijonų JAV dolerių, kurių sulauksime per artimiausius mėnesius, gali atrodyti nereikšminga smulkmė 6 mlrd. JAV dolerių sąmatoje, tačiau mes vienu žingsniu žengiame vieną žingsnį, o ne daugiau, - atkreipia dėmesį "Mars One" verslo vystymo direktorius Kajus Statsas (Kai Staats). - Tie pirmieji milijonai suteiks mums garantuotą poros metų planavimo privilegiją. Mums šios lėšos šiuo metu yra svarbus indikatorius, bylojantis, kad einame teisinga kryptimi."

"Mars One" planuoja pradėti pasaulinį realybės TV šou apie misiją į Marsą, kurios dalyviai Žemėn nebegrįš. Vaizdo kameros stebės kiekvieną projekto etapą - nuo astronautų atrankos iki kolonistų pirmųjų metų Raudonojoje planetoje. Projekto organizatoriai mano, kad didžiąją dalį projekto sąmatos padengs pajamos, gautos už realybės šou transliacijos teises ir rėmėjų lėšos.

Pirmieji milijonai turėtų būti sniego gniūžtė, kuri virs į didžiulį sniego kamuolį ar net laviną. "Mars One" atstovai tvirtina, kad pirmuosius pinigus panaudos misijos konceptualaus dizaino studijoms - jų metu bus derinamos kainos su privačiomis kosminių skrydžių bendrovėmis ("Marso kainoraštis: kas, kiek ir už ką?"): erdvėlaivių, gyvenamųjų modulių ir kt. svarbiausių pirmosios žmonių kolonijos Marse komponentų kainos. Projekto dizaino apmatai bus pradėti ruošti pirmoje šių metų pusėje.

Dalis pirmųjų pinigų bus panaudota "Mars One" televizinei astronautų atrankos programai. Ji turėtų būti pradėta taipogi šiemet.

Dar šį mėnesį "Mars One" paskelbė pranešimą spaudai apie reikalavimus būsimiesiems astronautams. Pretendentai turi būti ne jaunesni nei 18 metų, puikios psichinės ir fizinės sveikatos, trokštantys treniruočių programai paaukoti aštuonerius savo gyvenimo metus. Panašu, kad atranka taps pirmuoju rimtu projekto organizatorių išbandymų, nes "Mars One" per keletą savaičių spėjo sulaukti šimtų tūkstančių prašymų pretenduoti į misijos narius ir ateityje tapti Marso kolonistais.

"Mars One" nuo 2016 iki 2020 m. planuoja paleisti pirmąsias robotizuotas misijas, kurios Marse įrengs pirmąjį kolonistų iš Žemės avanpostą. Pirmieji astronautai į Raudonąją planetą turėtų atvykti 2023 m. Po to kas dvejus metus jų gretas papildys nauji atvykėliai iš Žydrosios planetos. Kolonistų grįžimas į Žemę neplanuojamas.

Pirmųjų projekto "Mars One" įplaukų organizacija sulaukė iš kompanijos "Interplanetary Media Group" - dukterinės "Marso One" kompanijos, kuri rūpinasi su Raudonosios planetos kolonizavimo misija susijusių medijų ir intelektualinės nuosavybės teisėmis.

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(0)
(0)

Komentarai (15)