Internete paskelbta rekordinio dydžio Londono panorama  (8)

Didžiosios Britanijos telekomunikacijų bendrovė „British Telecom“ paskelbė internete didžiausios iki šiol raiškos Londono miesto nuotrauką, kurios dydis – 320 gigapikselių (GP). Šioje nuotraukoje užfiksuota Londono panorama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norintiems ją peržiūrėti internete buvo sukurta speciali svetainė. Pranešama, kad rekordinio dydžio panorama yra sudaryta iš 48 640 atskirų nuotraukų, padarytų keturiomis „Canon 7D“ skaitmeninėmis fotokameromis. Londono vaizdas buvo fotografuojamas 4 dienas, tačiau prieš tai trukęs pasiruošimo laikotrapis užtruko net kelis mėnesius.

Londono panorama buvo fotografuojama iš „BT Tower“ TV bokšto, esančio Londono centre. Dėl geografinės padėties panoramoje galima pamatyti daug Londono architektūros įžymybių, pavyzdžiui, Vestminsterio rūmus, Big Beno laikrodį, Battersea elektrinę, pavaizduotą ant grupės „Pink Floyd“ albumo „Animals“ viršelio ir kt. Kai kurie objektai, pavyzdžiui, Tauerio tvirtovė, yra užstoti kitų pastatų arba paslėpti garsiojo Londono rūko.

Naudojantis panoramos vaizdo pritraukimo funkcija galima įvertinti rekordinės jos raiškos galimybes: pavyzdžiui, pažvelgti pro kelių kilometrų atstumu esančių pastatų langus, pamatyti ant palangių laikomus daiktus ir panašiai.

Pasak projekto vykdytojų, jei ši nuotrauka būtų atspausdinta ant popieriaus, jos ilgis būtų 98, o plotis - 24 metrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(33)
(0)
(0)

Komentarai (8)