Vyriškumo dydis – natūraliosios atrankos rezultatas?  (21)

Mokslininkai priėjo išvadą, kad santykinai ilgi Homo sapiens rūšies vyrų lytiniai organai gali būti natūraliosios atrankos rezultatas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak britų dienraščio „Independent“, jau seniai buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad vyrų lytiniai organai yra žymiai ilgesni, nei reikia jų biologinei funkcijai atlikti. Dabar Australijos mokslininkai mano radę atsakymą į šį klausimą: jų manymu, tai natūraliosios atrankos pasekmė, kurią lėmė priešistorinių moterų pasirinkimas, reikštas per kartų kartas, sakoma pranešime.

Priešistorinių Homo sapiens vyrų lytiniai organai ramybės būsenoje iki drabužių išradimo buvo matomi moteriškosios lyties atstovėms ir dėl to galėjo evoliucionuoti iki didesnio dydžio, nei tai buvo būtina. Toks buvo moterų pasirinkimas, teigia tyrėjai.

Šis potraukis gamtos nenuskriaustiems vyrams moterų psichikos gelmėse išliko iš pat priešistorinių laikų, tvirtina tyrimo vadovas Brianas Mautzas, dirbantis Australijos nacionaliniame universitete Kanberoje. Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Proceedings of the National Academy of Science“.

„Mes nustatėme, kad moterų sprendimams dėl vieno ar kito vyro patrauklumo didelę įtaką daro vyro penio ilgis. Tiksliau sakant, mes išsiaiškinome, kad dideli peniai tam tikra prasme vertinami labiau už mažus“, – sakė mokslininkas „Independent“ korespondentui.

Ši išvada buvo padaryta po Australijoje atlikto maždaug 100 moterų tyrimo. Joms buvo rodomi natūralaus dydžio 49 apsinuoginusių vyrų atvaizdai. Tyrimo dalyvės turėjo įvertinti jų patrauklumą pagal 7 balų skalę. Paaiškėjo, kad didelę įtaką sprendimams turėjo ne tik penio ilgis, bet ir vyro ūgis bei jo pečių ir klubų plotis, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(18)
(1)
(4)

Komentarai (21)