Orbitoje skrieja trys palydovais tapę išmanieji telefonai  (0)

Sekmadienį iš NASA Wallopso kosmodromo Virdžinijos valstijoje (JAV) paleista privačios bendrovės „Orbital Sciences Corporation“ raketa „Antares“ į orbitą išvedė tris mažus NASA palydovus, kuriuose naudojama išmaniųjų telefonų „Nexus One“ techninė įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak NASA atstovų, šie palydovai buvo paleisti vykdant „PhoneSat“ programą, kuria siekiama atverti kelią itin pigių mažųjų palydovų, naudojančių komercinių išmaniųjų telefonų įrangą, naudojimui. NASA mokslininkai siekia įrodyti, kad funkcionalų dirbtinį Žemės palydovą galima pagaminti mažiau nei už 1 tūkstantį JAV dolerių.

Pranešama, kad „PhoneSat“ palydovams buvo pasirinkti trys „guglofonai“ „Google Nexus One“, valdomi operacinės sistemos „Android“. Šių telefonų techninė įranga sudaro pagrindinę „PhoneSat“ palydovų aparatinę platformą. Pasak inžinierių, šiuose telefonuose yra viskas, ko reikia palydovams funkcionuoti: spartūs procesoriai, lanksti operacinė sistema, įvairių daviklių rinkinys, didelės raiškos fotokameros, GPS imtuvai ir radijo siųstuvai. Telefonų galimybė jungtis prie mobiliojo ryšio tinklo, kad būtų galima skambinti ar priiminėti SMS žinutes, buvo išjungta, sakoma NASA pranešime.

Šiuo metu visi trys „PhoneSat“ skrieja aplink Žemę 150 kilometrų aukščio orbita. Planuojama, kad jie kosmose išbus apie 2 savaites. Visi trys mažieji palydovai turi 10 cm storio korpusą, saugantį elektroniką nuo kosminės radiacijos. „PhoneSat“ palydovai fotografuos Žemės paviršių ir perdavinės nuotraukas į NASA valdymo centrą. Skelbiama, kad viso pasaulio radijo mėgėjai galės klausytis „PhoneSat“ radijo ryšio seansų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)