Žemės branduolys staiga ėmė suktis greičiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nojus 2013-05-20 11:50
Linui. Aš remiuosi mokslininkų tyrimų duomenimis ir juos apdoroju savo sveikuoju protu.Dėl Žemės vidinės sandaros, mokslininkų atstovaujama nuomonė ir mano nesutampą. O kas čia blogo? Iškėliau savo versiją.Gal atsiras mokslininkas ,kuris įrodys ,kad manoji versija teisingesnė? Turėkime kantrybės. Tiesa ar pastebėjote ,kad man nė vienas iš oponentų neatsako apie ŠUMANO DAŽNIO kilimo priežąstį?Tai jų teorijos Achilo kulnas.
LinasM 2013-05-20 12:16
Nojau, kodėl remiatės jeigu jais netikite? Tai kaip pjovimas šakos ant kurios sėdite. Kaip galima remtis mokslininkais ir tuo pačiu juos vadinti menko proto ir panašiai? Apie nuomones, visų mūsų nuomonė skirtinga. Man įdomu paskaitinėt, tačiau jūsų nuomonės nematau, tik tiek, kad parašėte jog tikite kad žemės branduolys yra iš plazmos. Iškėlėte savo versiją, o kodėl jums jos neįrodžius? Pačiam juk turėtų būti įdomu. Man galų gale įdomu (aš ne mokslininkas). Tačiau pagal jus mokslininkai yra žiopli, todėl neatsiras nei vieno kuris tą jūsų teoriją patvirtins. Tiesa dėl to jūsų Šumano dažnio. Ar galėtumėte pateikti šaltinį, kuris teigia kad jis kinta? Šiaip smalsu, kadangi nerašėte nei koks mokslininkas tai tvirtino, nei kur buvo publikuojama. Ačiū
Nojus 2013-05-20 12:38
Linai,Jūs teigiate ,kasd nematote mano nuomonės,bet tada nesuprantu su kodėl jūs ir kiti man oponuojate?Norite uždrausti galvoti savuoju protu?Nepavyks. Dėl plazmos Žemės branduolyje įrodymo. Jeigu turėčiau tiesiogiai prieigą prie vykdomų tyrimų,prietaisų,manau,kad įrodyčiau.Bet dabar ten sėdi ir galvoja kiti.Aš negaliu išmesti jų iš darbo vietų.Jūs tikėkite ką jie sako. Dėl Šumano dažnio. Internete yra pakankamai informacijos.Ieškokite ir rasite(išskyrus atsakymą dėl jo atsiradimo priežąsties).
LinasM 2013-05-20 12:45
Kur aš jums oponavau? Tik pastebėjau keistumus ir tiek. Dėl manęs, galvokite kiek tik norite. O dėl Šumano dažnio, kaip supratau jums yra per daug sunku parodyti savus šaltinius, tai apie ką mes diskutuojame? Ar manote, kad kiekvienas, kuris prašo iš jūsų informacijos, teiginių yra menkavertis, todėl net nesivarginate ieškoti? O kas liečia teiginius "jeigu aš...", juk žinote, dar mokykloje sakydavo, jeigu būtų šuo neš****, būt zuikį pagavęs. Taigi, net jūsų žinutes skaitant, susidarau įspūdį, kad negalite paaiškinti man žioplam, kas tas Šumano dažnis, kaip jis veikia, ką daro ir tt. Čia, šitame forume, žmonės mėgsta diskutuoti diagramom, formulėm ir kitom vaizdinėm priemonėm. P.S. "priežastis" rašosi be "ą" nosinės.
Armageddon 2013-05-20 13:23
pasakyk kodėl vienos planetos yra dujinės, o kitos ne? tada kai pasakysi kodėl suprasi, kad žemės centre negali būti jokių plazmų
Juodulys 2013-05-20 13:49
Šumano rezonansiniai dažniai (atkreipkit dėmesį, ne tiesiog dažniai, o rezonansiniai) Kalbama apie itin žemo dažnio elektromaginetines bangas nuo 3 iki 100Hz. Kurios šiaip sklistų labai netoli, tačiau dėl Žemės paviršiaus ir ionosferos gaunasi rezonatorius tam tikriems dažniams. Kitaip sakant kai kurie dažniai ne taip greit slopsta sklisdami atmosferoje. Iš Armagedon pateikto straipsnio tie rezonansiniai dažniai yra tokie: Frequency (ground) 7.8, 14.3, 20.8, 27.3, 33.8 Hz,.. Iš kito straipsnio: dažnis, kuris bus sustiprinamas priklauso nuo atstumo tarp Žemės paviršiaus ir ionosferos. Atstumas priklauso nuo atmosferos temperatūros, dienos/nakties, nuo saulės vėjo, nuo geografinių koordinačių ir pan. Jei rezonansinis dažnis pasikeitė, reiškia pasikeitė temperatūra, sustiprėjo/susilpnėjo Saulės vėjas ar kuris nors kitas parametras. Beje, nepastebėjau, kad čia būtų kur nors paminėtas Žemės branduolys
Nojus 2013-05-20 13:57
Armageddonui. Dėl Šumano dažnio yra tik teorija,bet atsakymo nėra.Mano versija skiriasi.Aš teigiu,kad tai susiję su branduolio plazmos kampiniu greičiu. Dėl planetų. Ne visos jos gimė vienu metu,ne visos kartu pasieks senatvę.Viskam savo laikas.Stebėkite ir darykite išvadas patys.
MrT 2013-05-20 14:27
susiformuoti tuo pačiu metu kaip ir kietosios planetos. Čia tik keli faktai, dėl ko negalėjo susiformuoti plazminė planeta, kurių vis dar nepaneigėte. Beje, nėra absoliučiai jokių argumentu už plazminę teoriją. (jūs manote, kad yra, bet vis dar nepateikėte nieko patvirtinančio jūsų teiginius).
vvv2 2013-05-20 14:35
- Pagal lietuvių mitologiją visos planetos yra deivės Saulės dukros, Jupiteris - vyriausia (seniausia, didžiausia) dukra vardu Indraja. Jaunesnių deivės Saulės dukrų vardai: Sėlija Žiezdrė Aušrinė/Vakarė Vaivora.
Niemand 2013-05-20 15:38
Na taip, mokslininkai neturi metodo, bet tu viską žinai ir be tyrimų
Niemand 2013-05-20 15:52
Obosnui, nes aš galiu lygiai taip pat pagrįstai teigti, kad tai susiję su branduolyje gyvenančio burunduko blizgančiomis akytėmis lakstymo kampiniu greičiu, kas savo ruožtu priklauso nuo burunduko raciono ir paros meto... Teiginys, kad branduolyje yra plazma, ko gero, pagrįstas. Plazma - visai nebūtinai dujos. Plazma apibrėžiama per jonizaciją, ne per agregatinę būseną, t.y. pati plazma yra atskira agregatinė būsena, būdinga didelio jonizacijos laipsnio materijai. Atitinkamai pilnai gali būti (teoriškai) geležies ir nikelio plazma su itin dideliu tankiu. Mažo tankio plazmos žemės ar bet kurios kitos planetos branduolyje negali būti vien dėl slėgio. O tai, kokia žemės branduolio medžiagos sudėtis, tankis, temperatūra bei iš to išplaukiantis jonizacijos laipsnis, paliktina spręsti mokslininkams. Visa kita - tai tik kliedesiai ir vaikiški kaprizai.
Nojus 2013-05-20 16:34
Niemandui. Gali būti ir dujinė plazma,jeigu ji yra stipriai įgreitinta.Plazmos išcentrinė jėga atsvers gravitacinę viršutinių sluoksnių jėgą.Tuomet didžiausias slėgis yra ne centre,o sferoje tarp mantijos ir sparčiai besisukančios plazmos .Teoriškai visiškai įmanomas toks savireguliacijos mechanizmas.
Niemand 2013-05-20 16:42
Išcentrinė jėga ne sferinė, o toroidinė. Įsukus sferą, išcentrinė jėga neveiks pagal sukimosi ašį. O žemės branduolys, koks jis bebūtų, tikrai ne toro formos. Be to, maža branduolio masė turėtų suktis reliatyvistiniu greičiu, kad balansuotų sukimosi momentą su mantija.
punktyras 2013-05-20 16:51
Kas ją sukuria, įgreitina, išlaiko jos aukštą temperatūrą ir slėgį, bei paskutinis, bet ne mažiau svarbus klausimas, iš kur būtent tokia Žemės masė, jei jos viduryje nėra masyvaus geležies/nikelio branduolio?
Armageddon 2013-05-20 17:19
o ta plazma apskritai neturėjo rekombinuot per 5 gigametus?
vvv2 2013-05-22 14:32
MrT 2013-05-22 15:12
Tikiuosi juokauji.
Nojus 2013-05-22 17:44
Vvv2 ir Mrt,aš suprantu,kad jūs esate klasikinės fizikos aukos.Jūs vis dar galvojate,kad gravitacija priklauso tik nuo masės.O varge.Kai bus įrodyta gravitacijos kilmė,aš nenorėčiau būti šalia jūsų,nes jūs rausitės plaukus,kad visą gyvenimą buvote mulkinami,bet šventai tikėjote.
MrT 2013-05-22 17:53
Tai jau ir Einšteiną nurašote? Aš nesu toks protingas, kaip jūs, ir kitokios priklausomybės nežinau. Gal pasidalinsite? Spiralinės bangos?
Nojus 2013-05-22 21:12
MrT-ai neabejoju,kad jus nezinote.Laukite,bus pasakyta 10 metu begyje.