Amerikiečiai uodus naikins, pasitelkę bepiločius lėktuvus (Video)  (9)

Pasaulyje yra visa galybė problemų. Pavyzdžiui, uodai: kaip besistengtum juos išnaikinti, kiekvieną vasarą jie žmonėms vis tiek neduoda ramybės. Tačiau progresas vietoje nestovi. Šį kartą atėjo laikas imtis rimtų veiksmų – į pagalbą pasitelkti bepiločiai lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Floridos valstija ruošiasi išbandyti kompleksą priemonių, tarp kurių vietos atsirado ir bepiločiams skraidymo aparatams.

Ekspertų teigimu, yra kelios uodų naikinimo problemos. Viena jų – jų tiesiog labai ir labai daug. Tuo tarpu antra – bet kokia bala bus puiki terpė uodams veistis. Kadangi Floridoje yra labai daug pelkių, visose jose knibždėte knibžda uodų. Žinoma, uodus reikia naikinti dar tik užgimusius, kol dar neturi sparnų.

Tam, kad būtų ištirti vandens telkiniai, kaip tik ir reikalingas bepilotis lėktuvas Maveric, kurį gamina kompanija Condor Aerial. Jis turi infraraudonųjų spindulių kamerą ir gali veikti autonominiu režimu. Po to, kai jis surinks informaciją, atitinkamos vietos bus pažymėtos, ir čia ims darbuotis vabzdžių naikinimo tarnybos. Tiesa, ar joms tikrai pasiseks, nemažai biologų ir gamtos mylėtojų kyla didžiulis klausimas.

Kitas variantas - autonominį droną iš karto "apginkluoti" reikiamais chemikalais, su kuriais galėtų apipurkšti surastas uodų veisyklas. O vėliau, sugebėjusius išsiristi uodus būtų galima "medžioti" kad ir su tokiu lazeriu:

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (9)