Legendinio Brazilijos futbolininko Pele plaukai paversti deimantais  (0)

Legendinis brazilų futbolininkas Pele pristatė neįprastus suvenyrus – mažyčius deimantus, sukurtus iš jo paties plaukų, praneša vietos žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

73 metų Pele, daugelio laikomas geriausiu visų laikų futbolo žaidėju, šiuos didžiausiems gerbėjams skirtus suvenyrus pristatė San Paule, artėjant pasaulio futbolo čempionatui, kuris vyks Brazilijoje po dviejų mėnesių.

Šie deimantai buvo pagaminti veikiant sportininko plaukus didele temperatūra bei slėgiu – tokiomis sąlygomis mažyčiai kristalai susidarė iš plaukuose esančios anglies.

Ribotą suvenyrų partiją sudaro 1 283 deimantai – simbolizuojantys kiekvieną iš šio čempiono įmuštų įvarčių. Kiekvienas iš tų kristalų kainuoja apie 7,5 tūkst. JAV dolerių (18,9 tūkst. litų). Jie įdėti į paauksuotas dėžutes, ant kurių pavaizduotas Pele, kurio tikrasis vardas – Edsonas Arantesas do Nascimento, mušantis į vartus kamuolį.

Mielai su žiniasklaida bendraujantis Pele, kuriam dabar 73 metai, taip pat renginyje mielai pasidalijo savo įžvalgomis apie Auksinio kamuolio laureatą Cristiano Ronaldo ir argentinietį Lionelį Messi.

„Pagal mūsų požiūrį į futbolą, Messi yra labiau visapusiškas. Jis kuria (galimybes) ir pelno įvarčius“, – aiškino Pele. „Cristiano yra (tarsi) mūsų (velionis žaidėjas) Vava, mūsų Ronaldo. Jis yra Dada Maravilha“, – pridūrė jis, turėdamas omenyje tris didžiąsias brazilų futbolo žvaigždes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)