Tai bent augintinis! Vyras „vedžioja“ gigantišką vapsvą už pavadėlio (Video)  (0)

Japonas teigia „prisijaukinęs“ agresyviausią vabzdį pasaulyje – mirtinai pavojingą didžiąją japoninę vapsvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių 5 centimetrų ilgio vabzdžių, kurie gali skristi iki 11 km/h greičiu, yra bijoma dėl jų galingų ir velniškai nuodingų geluonių. Remiantis statistiniais duomenimis, Japonijoje nuo jų įgėlimo miršta net apie 40 žmonių kiekvieną vasarą. Šie skaičiai didžiosioms vapsvoms užtarnavo antro daugiausiai mirčių sukeliančio gyvūno Japonijoje vardą... žinoma, po žmogaus.

Vis dėlto, vienas socialinio tinklo vartotojas Tokijuje (Japonijos sostinė) teigia prisijaukinęs vapsvą ir ją reguliariai „išvedantis pasivaikščioti“, pririštą prie virvelės, perjuostos gyvūnui per liemenį.

Didelės ir labai agresyvios japoninės vapsvos turi daugiau nei pusės centimetro ilgio geluonį kuris „užtaisytas“ didžiulę žalą nervų sistemai padarančiais nuodais. Maža to, savo aukų kūnuose, dūrio vietoje jie palieka atviras žaizdas ir duobes.

Įgėlimai gali sukelti anafilaksinį šoką nukentėjusiesiems, kurie yra alergiški vabzdžių nuodams. O jeigu gauta nuodų dozė yra pakankamai didelė, tai gali sukelti mirtiną inkstų nepakankamumą net tiems, kurie nėra alergiški.

Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas Mikuru625 teigia, kad sučiupo vapsvą su drugeliams gaudyti skirtu tinkleliu ir tada pinceto pagalba pašalino geluonį bei nuodų maišelius.

Po to, jis užrišo virvelę aplink japoninės vapsvos juosmenį ir nuo to laiko nebe kenksmingas gyvūnas keliauja visur su šeimininku.

„Ji kartais įkanda, bet tai tikrai ne skausminga“, – teigia Mikuru625.

Dažnai keliamos „vapsvos šeimininko“ nuotraukos, kai kuriuos kitus socialinio tinklo vartotojus papiktino, o kai kuriems sukėlė abejonių: „Šios vapsvos yra bjauriausi ir agresyviausi vabzdžiai pasaulyje. Net be geluonies jie norėtų užkandžioti žmogų mirtinai. Nėra jokios galimybės prisijaukinti tokį gyvūną“, – pakomentavo vienas skeptikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(7)
(11)

Komentarai (0)