Mokslininkai žengė istorinį žingsnį: į pagalbą kviečia religinius lyderius  (4)

Du vyriausieji klimato kaitos mokslininkai padarė beprecedentį pareiškimą ir religinius lyderius paragino padėti pakeisti žmonių nuomonę apie globalinį atšilimą, tikindami, kad tik su Dievo pagalba galime išsaugoti mūsų planetą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai Partha Dasgupta iš Kembridžo ir Veerabhadranas Ramanathanas iš Kalifornijos universitetų padarė pareiškimą, kuriuo nori pažaboti „potencialiai katastrofiškus“ padarinius, kuriuos jie vadina „nepertraukiamu piktnaudžiavimu mūsų planetos gamtiniais ištekliais“, rašo independent.co.uk.

„Nesustojantis vartojimas, populiacijos spaudimas, skurdas ir aplinkos degradacija yra labai susiję, tačiau to nevertina nei ekonomistai, nei vyriausybės“, – skelbia mokslininkai.

„Viską transformuojantis žingsnis gali būti masinė mobilizacija pasitelkiant Vatikaną ar kitas religijas kolektyviems veiksmams, kad būtų apsaugota žmonija ir mūsų aplinka“, – rašo kreipimosi autoriai.

Mokslų istorijos profesorė iš Harvardo universiteto Naomi Oreskes sako, kad toks kreipimasis klimato mokslų istorijoje yra netikėtas žingsnis į priekį.

„Tai yra takoskyros momentas. Pastaruosius kelis dešimtmečius mokslininkai nedrįso kalbėti apie poreikį keisti verslą, nes bijojo būti pavadinti politiškais. Jie taip pat nekalbėjo apie moralinę klimato kaitos pusę, nes bijojo būti vadinami „nemoksliškais“, – teigia N.Oreskes.

Tačiau esą P.Dasguptas ir V.Ramanathanas pralaužė ledus ir pasiekė Neilso Bohro ir Alberto Einsteino pėdomis, primindami, kad „mes visi esame atsakingi už bendrą gerovę“, pridūrė ji.

„Religija turi priėjimą prie tų sluoksnių ir tinklų, kurių mokslas pasiekti negali, todėl mes ir prašome pagalbos“, – aiškino P.Dasguptas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(135)
(-124)

Komentarai (4)