Tyrimo rezultatai: merginos patiria stipresnių orgazmų, jei partneriai moka jas pralinksminti ir yra pasiturintys  (15)

Kuris vaikinas nenorėtų, kad jo mergina laiminga jaustųsi ir miegamajame. Pasirodo, intymaus bendravimo technikos išmanymas čia ne toks svarbus kaip sugebėjimas partnerei suteikti gerų emocijų ir turėti tvirtą finansinį pagrindą. Apie tai byloja naujausi moterų seksualumo tyrimų rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minėto tyrimo metu siekta išsiaiškinti, ar moters orgazmo intensyvumą, dažnumą ir seksualinį pasitenkinimą lemia tai, kokį moteris pasirinko partnerį. Tyrimo rezultatai atskleidė, kad moters orgazmų dažnumas susijęs su intensyvumu – stipresnį orgazmą teigia patiriančios tos moterys, kurių partneris yra linksmas, pasitikintis savimi ir nestokojantis materialinių išteklių.

Psichologo George Gallupo vadovaujami tyrėjai apklausė heteroseksualinės orientacijos studentes. Anketoje buvo prašoma nurodyti kiek dažnai respondentės mylėdamosi patiria orgazmą. Pasirodo, tam įtakos turi ir tokie veiksniai kaip partnerio asmeninės pajamos, kūno išmatavimai, asmenybės ypatumai.

Paaiškėjo, kad merginų orgazmo intensyvumą sąlygoja tai, kiek partneris atrodo patrauklus ne tik pačiai merginai, bet ir jos draugėms, kiek kartų pora mylisi per savaitę ir seksualinio pasitenkinimo lygis. Rezultatai byloja, kad daugiau intensyvesnių orgazmų patiria tos merginos, kurių partneris atrodo simpatiškas ir jų draugėms.

Tyrimas parodė, kad orgazmų dažnumas stipriai susijęs su orgazmo intensyvumu, o pastarasis, prof. G. Gallupo teigimu, "yra santykinai geresnis seksualinio pasitenkinimo rodiklis nei orgazmų dažnumas". Seksualinis merginos pasitenkinimas priklauso ir nuo partnerio patrauklumo bei jo pečių platumo.

Paaiškėjo ir tai, kad merginos, kurios lytinį gyvenimą pradėjo jaunesnės, yra turėjusios daugiau partnerių, tačiau yra patyrusios daugiau orgazmų ir su savo partneriu patiria daugiau seksualinio pasitenkinimo.

"Identifikavome ir kai kurias psichologines partnerio savybes – motyvaciją, išprusimą, dėmesingumą ir ryžtingumą. Visos jos leidžia numatyti, kiek dažnai seksualinę interliudiją inicijuoja moterys, - gautus rezultatus komentavo tyrimo autorius. – Ne mažiau įdomu, jog partnerio humoro jausmas lemia ne tik jo pasitikėjimą savo jėgomis ir asmeninių finansų situaciją – jis turi teigiamos įtakos ir orgazmų dažnumui."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(17)
(0)

Komentarai (15)